Sport

Zutphen mooiste Roparun-doorkomstplaats

Zutphen is uitgeroepen tot mooiste Roparun-doorkomstplaats van route Nederland. Dit leverde een geldbedrag op van liefst 12.000 euro. Volgens het organiserende bestuur van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen is dit ‘de kers op de taart’ voor al het werk dat hier in is gaan zitten.

Op zondagmiddag 19 mei vond de Roparun-doorkomst plaats door de gemeente Zutphen. Dit keer liep de route in omgekeerde richting namelijk via de Hoven en het centrum van Zutphen door naar Warnsveld. Daarnaast kwamen de Roparun-teams al in de middag aan. Voorheen vond de doorkomst in de avond plaats met een verlichte route van 6 kilometer aan waxinelichtjes. Dit betekende voor de organisatie dat nieuwe ideeën moesten worden uitgedacht.

Het thema ‘Zutphen heeft een Roparun-hart’ werd verder uitgewerkt. De PI Achterhoek, locatie Ooyerhoek, heeft daarbij belangeloos haar medewerking verleend door houten harten te fabriceren. Deze werden over de hele route opgehangen. Daarnaast hebben vele vrijwilligers de route versierd en werd de vlag door omwonenden uitgehangen. Er was volop (live) muziek aanwezig op de route. Alle wethouders van de gemeente Zutphen stonden op het erepodium in het centrum om de teams te verwelkomen en herinneringsmedailles om te hangen.

De Roparun is een non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer. Het evenement vindt ieder jaar plaats in het pinksterweekeinde, met Rotterdam als finish. Het opgehaalde sponsorgeld wordt besteed om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken. Het gewonnen geldbedrag zal lokaal aan dit doel worden besteed in samenspraak tussen het organiserende bestuur en de gemeente Zutphen. Voor meer informatie: www.doorkomstroparunzutphen.nl

Foto:

Bestuursleden van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen, met van links naar rechts: Marion Fröger, Jolanda Scholten en Monique Wengelaar. (Foto: Kimo Grashuis)