Sport

‘Wij verkopen digitaal vertrouwen’

De Stedendriehoek Businesscompetitie, de sportieve ontmoetingen tussen bedrijfsleden van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, is in volle gang en tot oktober worden de poulewedstrijden gespeeld, op weg naar de halve finales. Regelmatig verschijnen er verslagen van de verrichtingen in Nieuwsblad Stedendriehoek.

Twintig jaar geleden begon Jan Doornbos met Buro Beeld, een adviesbureau dat zich richt op gebiedsontwikkelingen in een politieke en maatschappelijke omgeving. “Planeconomische diensten”, verduidelijkt Jan. “Gelukkig heb ik hier zelf niet al te veel bemoeienis meer mee, want ik kan dit rustig overlaten aan een deskundige team. Terugkijkend hebben we over de jaren mooie projecten mogen begeleiden, waaronder het poppodium Doornroosje in Nijmegen.”

Ondertussen heeft vaste medespeler Jan Kees Wilbrink zich bij Jan gevoegd. Na 33 jaar werkzaam te zijn geweest als gezagvoerder bij de KLM, heeft Jan Kees ondertussen voldoende tijd om te golfen en dit doet hij verdienstelijk. Zo wist hij dit jaar de finale van de clubkampioenschappen matchplay bij De Scherpenbergh te bereiken. Dit levert hem direct een compliment op van Wido van de Mast, vader van meervoudig clubkampioen Derek. Wido is algemeen directeur van AET Europe. “Wij verkopen digitaal vertrouwen”, is zijn bondige toelichting.

‘Ik vloog tenminste in een echt vliegtuig’

In een vorige carrière was Wido straaljagerpiloot, wat meteen een geanimeerd gesprek oplevert. “Een F16 om precies te zijn.” Jan Kees: “Ik vloog in de grootste vervoerder, een Boeing 747.” Tijdens het gesprek is duidelijk te horen: ‘ik vloog tenminste in een echt vliegtuig’, maar bij navraag ontkennen beide heren ten stelligste hiervoor verantwoordelijk te zijn geweest.

Commercieel directeur Kevin Miedema is de vaste speelpartner van Wido, die het werkterrein van AET Europe nog even toelicht. “Wij ontwikkelen softwareoplossingen voor gebruikersidentificatie, authenticatie en digitale handtekeningen. We zetten medewerkerskaarten en ELDS, Electronic Logging Devices, in voor mobiele apparaten en zorgen voor veilige toegang volgens strikte beleidsregels. Wij zijn de grootste onafhankelijke cryptografische middleware-specialist ter wereld en werken onder andere voor overheden, zorginstellingen en defensie.”

Tijd om af te slaan. Het is duidelijk dat de heren geoefende golfers zijn en Buro Beeld is zelfs oud-kampioen van de Stedendriehoek Businesscompetitie. Beide teams maken bruto een ronde van 36 slagen, de par van de baan, wat toont dat er op het scherpst van de snede is gestreden. De handicap van het team van AET Europe levert hen uiteindelijk de winst op. Dat de heren zowel sportief als verbaal aan elkaar gewaagd zijn, bleek na afloop op het terras, want er werd nog lang nagetafeld.

Foto:

Vanaf links: Kevin Miedema, Wido van de Mast, Jan Doornbos en Jan Kees Wilbrink.