Sport

‘Voor techneuten is er altijd werk’

LIEREN – De Stedendriehoek Businesscompetitie, de sportieve ontmoetingen tussen bedrijfsleden van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, is in volle gang, op weg naar de halve finales. Regelmatig verschijnen verslagen van de verrichtingen in Nieuwsblad Stedendriehoek.

Henk Boeve en Paul Meulenberg, spelend namens Parest Holding van Henk, hebben er al een werkzaam leven opzitten. Dit betekent niet dat zij nu stilzitten. Henk verkocht een aantal jaren geleden het familiebedrijf Alpuro en Paul was partner bij Deloitte en houdt zich nu een aantal dagen per week bezig met toezichthoudende rollen en commissariaten, onder andere bij Vesteda, een woningbelegger en verhuurder met een maatschappelijke en duurzame missie.

“Pure Goat babyvoeding op basis van biologische geitenmelk”, licht Henk zijn huidige besognes toe. “Dit is een populair en vooral gezond alternatief voor flesvoeding op basis van koemelk en is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Etos. We groeien vooral internationaal sterk, waarbij we gebruik maken van geselecteerde online verkoopplatformen die een bereik hebben in heel Europa, Azië en het Midden-Oosten.” Gelukkig blijft er voor beide heren voldoende tijd over om te golfen. Henk is voormalig Golfer van het Jaar op De Scherpenbergh en komt terug van een blessure, terwijl Paul merkt dat de jaren gaan tellen, wanneer het op afstand aankomt.

De golfsport als netwerkomgeving

Ondertussen hebben Jan Wilms en Menno Robert het gezelschap compleet gemaakt. Van Dorp Installatietechniek heeft 22 vestigingen, verdeeld over heel Nederland, en Jan Wilms is directeur van de grote vestiging in Deventer. “Techniek is onze basis en onze toegevoegde waarde zit in het verzorgen van de totale technische en facilitaire dienstverlening. Vooral met verduurzaming zorgen wij ervoor dat veel van onze klanten gereed zijn voor de toekomst. Van Dorp richt zich primair op klanten in de utiliteit, zoals bijvoorbeeld  zorg, onderwijs, productiebedrijven en overheid.” Op de vraag of de huidige onzekere tijd invloed heeft op de keuzes van bedrijven, is Jan duidelijk: “Voor techneuten is er altijd werk en naast verduurzaming hebben we op het gebied van sprinklerinstallaties, brandbeveiliging en zwembadtechniek een breed aanbod aan specialismen in huis.” 

Menno is de vaste speelpartner van Jan en beide heren hebben elkaar ontmoet tijdens het jaarlijkse Heineken-toernooi op De Scherpenbergh. “Dit is het mooie van de golfsport als netwerkomgeving, waarbij je op een leuke manier in contact komt met anderen.” Menno is met ORrobert ook bedrijfslid bij De Scherpenbergh en adviseert en ondersteunt zowel bestuurders als ondernemingsraad bij medezeggenschapvraagstukken en de Wet op de ondernemingsraden. Tot zijn opdrachtgevers behoren zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties, waaronder Vérian.

Op de afslagplaats van de eerste hole blijkt dat beide teams sterk aan elkaar gewaagd zijn, want de handicaps, die het spelniveau weggeven, liggen dicht bij elkaar. Met fraaie ‘drives’ beginnen alle heren de ronde, die uiteindelijk in het voordeel wordt beslist van Parest Holding. Op het drukke terras van De Scherpenbergh is de uitslag alweer bijzaak en zijn de netwerken van beide teams op een natuurlijke wijze uitgebreid. Niet in de laatste plaats door de gezellige sfeer en het goede eten.

Foto:

Van links naar rechts: Jan Wilms, Menno Robert, Henk Boeve en Paul Meulenberg.