Sport

Heideveld Toertocht Gorssel

GORSSEL – Op zondag 3 november houdt WTC Gorssel de Heideveld Toertocht. Alweer voor de 37ste keer wordt deze tocht georganiseerd. Een fietsevenement voor mountainbikers en gravelrijders, waarbij zowel de jeugd als volwassenen volop kunnen genieten van de prachtige omgeving van Gorssel.

Dit jaar zijn maar liefst 33 landeigenaren bereid gevonden om hun land open te stellen voor deze unieke tocht. “We hebben de routes ook dit jaar weer compleet vernieuwd en we komen over paden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor mountainbikers. Deelnemers kunnen kiezen uit maar liefst twee afstanden, 40 en 55 kilometer. Deze zijn volledig uitgezet met pijlen. Voor de gravelliefhebber hebben we een route van 70 kilometer beschikbaar, en die kan alleen via gpx gevolgd worden. Ook is dit jaar voorinschrijving weer mogelijk via www.fietssport.nl/toertochten/55757/gorsselse-heideveldtoertocht-2024”, aldus de organisatie.

De start en finish van het evenement is bij voetbalvereniging Gorssel, Markeweg 10. Hier zijn douche- en omkleedmogelijkheden en hier kan ook de fiets worden afgespoten. De starttijd is tussen 8.30 en 10.00 uur. Tot 15 jaar is deelname gratis, deelnemers van 15 jaar en ouder betalen €8,- en NTFU-leden betalen €6,-. Voor meer informatie: www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel