Stedendriehoek

Recepten voor de feestdagen: tonijn met gerookte biefstuk

STEDENDRIEHOEK – Lekker en uitgebreid eten hoort bij de feestdagen. Koksland heeft een flink aantal lekkere – en veelal niet al te moeilijke – recepten voor de feestdagen verzameld. Volg de duidelijke instructies voor dit voor-/tussengerecht en geniet van de meest lekkere gerechten tijdens de kerst. 

Ingrediënten

  • 200 gram verse tonijn
  • 200 gram gerookte biefstuk
  • 1 blikje tonijn
  • 1 teentje knoflook
  • 6 anjovisfilets op olie
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kappertjes
  • kwart theelepel vers gemalen peper
  • wakamesalade (2 eetlepels)

Bereidingswijze

Giet de tonijn uit het blik af, snijd de anjovis klein en doe dit samen met de tonijn in de keukenmachine.  Doe de knoflook en kappertjes er ook bij in en zet de machine aan totdat alles fijn is gehakt. Voeg vervolgens de mayonaise en de peper toe en laat de machine nog heel even draaien totdat alles goed is vermengd. De saus is dan klaar.

Snijd de tonijn in heel dunne plakken en leg dakpansgewijs op een stuk plastic folie. Leg een laag folie over de dakpansgewijs neergelegde tonijnplakken en sla ze voorzichtig plat met een pannetje of deegroller. Verwijder de bovenste laag folie. Besmeer de platgeslagen plakjes tonijn met een dun laagje van de saus. Snijd de biefstuk ook in heel dunne plakken en leg dakpansgewijs op een laag plastic folie en sla plat (net als de tonijn). Leg de laag platgeslagen biefstuk op de met saus besmeerde tonijn en smeer ook een dun laagje saus op de biefstuk. Rol vervolgens zorgvuldig op en gebruik de folie waarop de tonijn ligt om de rol strak te trekken. Leg de rol in de diepvries en laat aanvriezen (ongeveer een half uur). Haal de rol uit de diepvries en verwijder het plastic. Snijd in mooie plakken en serveer met wat drupjes van de saus en wat wakamesalade.

Voor nog veel meer recepten zie de website: www.koksland