Ondernemend
Een webshop bouwen is op zich niet zo moeilijk. Wie een beetje handig is met de software die daarvoor beschikbaar is, kan een eenvoudige webwinkel vrij snel online hebben. Maar dan hebben we het niet over een webshop voor B2B verkoop aan klanten die hun terugkerende bestellingen snel en veilig willen kunnen plaatsen, inclusief verwerking in hun eigen systemen.
Verkoop aan zakelijke klanten moet aan andere voorwaarden voldoen dan verkoop aan consumenten. Zo is een OCI koppeling gewenst. Hiermee kan een ondernemer vanuit zijn eigen systemen een order plaatsen. Deze wordt goedgekeurd binnen het eigen systeem waarna de order wordt doorgezet naar het verkoopsysteem van de webwinkel. De medewerkers krijgen de order en gaan er vervolgens mee aan de slag om deze conform de gemaakte afspraken met deze specifieke opdrachtgever uit te voeren. Op deze manier kunnen standaard orders veel sneller worden verwerkt. De klant hoeft slechts een minimum aan gegevens in te voeren. Een order is op deze manier met een paar muisklikken geregeld.
De inkoop van goederen is bij veel bedrijven een klus die een medewerker erbij doet. De secretaresse koopt kantoorspullen in. De hoofdwerkplaats van een autobedrijf koopt auto onderdelen, de souschef in een restaurant zorgt dat de keuken bevoorraad blijft. Het is daarom zaak om dit soort inkoop processen zo eenvoudig te maken dat ze binnen een paar minuten kunnen worden geregeld. Tijd is immers kostbaar en wordt daarom door ondernemers zo efficiënt mogelijk ingezet. Een eenvoudig en voor de hand liggend systeem om de inkoop te regelen is dan ook een belangrijk voordeel van een website die is gericht op B2B verkoop. Overbodige handelingen kunnen achterwege blijven, want de klant is immers bekend en weet wat hij kan verwachten.
Een webshop bouwen voor B2B verkoop doe je vast niet elke dag. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Je kunt je laten ondersteunen door een professional zoals Solvisoft. Zij zijn ook deskundig op het gebied van online beveiliging. Je wilt immers niet dat cybercriminelen de gegevens van je klanten gemakkelijk kunnen stelen. Je kunt, nadat de webshop online is gegaan, een scan laten uitvoeren om te onderzoeken of alle systemen goed beveiligd zijn. Een ethisch hacker gaat aan de slag om te proberen in te breken en data te stelen. Als dat niet lukt dan heb je alles goed voor elkaar. Lukt het wel, dan moeten er zo snel mogelijk aanvullende maatregelen worden genomen om problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de software die je gebruikt altijd up to date is. Ontwikkelaars brengen vaak updates uit die erop gericht zijn om beveiligingslekke te dichten. Zo verklein je de kans dat criminelen kunnen toeslaan en voor grote problemen zorgen. Naast diefstal van gegevens komt ook gijzeling van systemen steeds vaker voor.