Ondernemend
De geboorte van een kind is belangrijk. Maar ook trouwen behoort tot de mooiste dagen in je leven. Als je besluit om te trouwen, ga je er van uit dat de verbintenis voor de rest van je leven is. Helaas loopt toch één op de drie huwelijken uit op een scheiding. Dit aantal neemt nog steeds toe. Een scheiding gaat meestal gepaard met veel stress wat een nadelige invloed op geest en gezondheid heeft. Als je bijstand van een gespecialiseerd familierechtadvocaat inroept, kun je als partners in goede harmonie uit elkaar gaan en wordt een langdurige rechtszaak meestal voorkomen. Dat is fijn voor jou, je partner en eventuele kinderen, maar ook gezonder voor lichaam en geest.
Stellen zouden nu makkelijker uit elkaar gaan door de groeiende economie. Er is geld om de scheidingskosten te betalen. Bovendien zijn vrouwen tegenwoordig ook vaak kostwinner en kunnen daardoor makkelijker en sneller weer een nieuw leven opbouwen. Dit hangt natuurlijk ook af van de manier waarop mensen uit elkaar gaan.
Grote schok
Als je een scheiding niet hebt zien aankomen is de klap extra groot. Zeker als je partner zomaar ineens meedeelt dat er een nieuwe liefde is en dat hij of zij van je wil scheiden. Zulk nieuws komt dan als donderslag bij heldere hemel. Een scheiding is vergelijkbaar met een rouwproces. Het is niet zo raar dat jij machteloosheid, verdriet en boosheid ervaart, terwijl je partner al een aantal stappen verder in het proces is. Dit komt doordat je partner langer over die beslissing heeft kunnen nadenken.
Uit elkaar gegroeid of constant ruzie?
Het kan ook zijn dat je besluit om te scheiden omdat je uit elkaar bent gegroeid of op elkaar bent uitgekeken. Als dit de oorzaak van de scheiding is, verloopt een scheiding meestal met minder problemen. En de regelingen die getroffen moeten worden, komen vaak makkelijker tot stand. Ga je uit elkaar door de vele ruzies? Dan zal dit tijdens de scheiding niet anders gaan. Je kunt jezelf en de andere betrokkenen een hoop ellende besparen door een professionele mediator in te schakelen. Een mediator begeleidt zowel jou als je partner om samen tot een oplossing te komen.
Scheiden doet lijden
Scheiden doe je niet zomaar. Als het dan toch tot een scheiding komt, is er vaak al een moeilijke en emotionele periode aan vooraf gegaan. Misschien hebben jij en je partner al van alles geprobeerd om het huwelijk te redden. Blijkt een scheiding onvermijdelijk, dan kun je maar beter zo vreedzaam mogelijk de scheiding regelen. Het is immers al moeilijk genoeg voor alle betrokkenen. Je neemt niet alleen afscheid van je partner, ook gezamenlijke vrienden zie je plotseling niet meer of veel minder. Voor kinderen kan een scheiding ook een traumatische ervaring betekenen, zeker wanneer er veel ruzie is. Soms betekent een scheiding ook een nieuw huis, een nieuwe school en daardoor ook het afscheid van vriendjes en vriendinnetjes. Dat is niet zomaar wat. Hoe dan ook een scheiding gaat gepaard met veel emotie en angsten. Een scheiding kan een psychische en lichamelijke uitputtingsslag zijn. Daarom is het verwerkingsproces ook zo belangrijk. Neem vooral de tijd om naar je eigen gevoel te luisteren en praat erover met familie of goede vrienden.
Mediation
Het is beter als een scheiding in goede harmonie gaat. Jammer genoeg komt onenigheid ook vaak voor. Indien er een conflict is ontstaan kan een advocaat hulp bieden, maar ook professionele mediators bieden hulp bij het oplossen van een conflict. Wil je ook dat een mediator je begeleidt tijdens de scheiding? Advocaten Familie- & Erfrecht heeft mediators beschikbaar die als geen ander begrip hebben voor de situatie en alles in het werk stellen om het conflict zo goed mogelijk op te lossen.