Sport

Rolskiën door de regio  

DEVENTER/REGIO – De vereniging Nordic Sports Oost-Nederland is de organisator van de enige cross-skate en rolski-marathon van Oost-Nederland. Er worden bijna vijftig deelnemers uit heel Nederland verwacht voor vier verschillende afstanden, waarbij het koningsnummer de sportieve toer-marathon van bijna 42 kilometer zal zijn. Naast de marathon zijn er ook drie toertochten van 14, 22 en 30 kilometer uitgezet.

Startpunt en eindpunt is het NoaberLookaal, waar zondag 13 oktober om 9.30 uur de ontvangst is en om 10.00 uur de gezamenlijke start. De langste route gaat via Okkenbroek, Nieuw-Heeten en Haarle door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, de Grote Koningsbelt, de Holterberg en terug via Holten en Dijkerhoek. Op deze manier krijgen de deelnemers ook zonder sneeuw een uitdagende langlaufervaring. De route staat vermeld op de website van Nordic Sport Oost Nederland https://nordicsports-oost.nl/activiteiten/salland-toer

Een prima plek om de sporters in actie te zien is bij de start in Loo (10.00 uur) en tijdens de klim langs de Bergweg Haarle tussen de Kleine Koningsbelt en Grote Koningsbelt door (11.00-12.00 uur). Vrijwilligers van de vereniging begeleiden de tocht en zorgen voor een pleisterplaats op de Holterberg (picknicktafel kruising Plaggenweg-Oude Hellendoornseweg) waar ze ook informatie geven over de sport en de vereniging. Verwachte doorkomsttijd tussen 11.30 en 13.00 uur.

Nordic ski is in Nederland nog een relatief kleine sport, maar de club uit Deventer wil hier verandering in brengen. De ambitie is om met techniekcursussen en clinics steeds meer mensen in Salland en de Stedendriehoek kennis te laten maken met deze buitengewone sport. De omgeving met rustige wegen en fietspaden is hier perfect voor. De intensiteit van bewegen is goed te variëren. Hierdoor is het zowel op recreatief-  als op wedstrijdniveau te beoefenen. Kom het deze herfstmaanden zelf proberen. Op zondagochtend 20 oktober start de basiscursus rolski (3 x 1,5 uur) en 17 november start de basiscursus cross-skaten (3 x 1,5 uur). Meer info en aanmelden via de website: https://nordicsports-oost.nl/cursussen/basiscursus.