Sport

Go Ahead Eagles verslaat Heracles Almelo door ijzersterke tweede helft

Zondagmiddag heeft Go Ahead Eagles een 4-1 zege geboekt tegen Heracles Almelo. In De Adelaarshorst stond de ploeg van trainer/coach Paul Simonis in de rust nog met 0-1 achter, maar in een bijna perfecte tweede helft scoorde Go Ahead Eagles maar liefst vier keer. Zo werd de vierde overwinning van het seizoen geboekt.

De eerste helft van de wedstrijd was aan de tamme kant. Beide ploegen waren slordig in balbezit en kwamen niet tot heel grote kansen. In de openingsfase was Jakob Breum verantwoordelijk voor de eerste schoten van de wedstrijd, maar de Deen zag zijn pogingen van afstand niet voor veel gevaar zorgen. Vervolgens was het aan Luca Plogmann te danken dat Go Ahead Eagles niet na een kwartier al op achterstand kwam. Hij had een schitterende redding in huis op een snoeiharde kopbal van Luka Kulenovic. In het half uur daarna waren Bobby Adekanye, Oliver Antman en Enric Llansana gevaarlijk namens Go Ahead Eagles. Hun pogingen leverden geen treffer op. Vlak voor rust scoorde Heracles Almelo wél de openingstreffer. Wederom had Luka Kulenovic een spijkerharde kopbal in huis, nu was de inzet Plogmann wel te machtig: 0-1. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.

Kantelmoment

Het kwartiertje rust deed Go Ahead Eagles goed. Het schoot uit de startblokken en Oliver Antman, Jakob Breum en Joris Kramer waren in de eerste tien minuten na rust meteen gevaarlijk. Gerrit Nauber liet in minuut 55 zien hoe je moet scoren: een scrimmage na een corner kwam voor de voeten van de Duitser. Nauber schoot onberispelijk raak: 1-1. Een aantal minuten later kwam het kantelmoment in de wedstrijd, toen Oliver Edvardsen als invaller het veld betrad. De Noor liet zich meteen gelden met een aantal goede (loop)acties en verdiende in de 73e minuut een strafschop, toen hij werd gevloerd door doelman Fabian de Keijzer. Mats Deijl schoot de penalty feilloos binnen en zette zo Go Ahead Eagles op voorsprong. De beslissing viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Oliver Edvardsen speelde een aantal Heraclieden uit aan de linkerkant van het veld en bracht Victor Edvardsen in stelling om de 3-1 te maken. De comeback was helemaal compleet toen Finn Stokkers de einstand op 4-1 zette. Wederom was ‘Ollie’ Edvardsen belangrijk met een assist.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles-Heracles Almelo 4-1 (0-1).

41′ Luka Kulenovic 0-1.

55′ Gerrit Nauber 1-1.

74′ Mats Deijl 2-1.

89′ Victor Edvardsen 3-1.

90+6′ Finn Stokkers 4-1.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Gele kaart: Mats Deijl (Go Ahead Eagles), Fabian de Keijzer, Jizz Hornkamp (Heracles Almelo).

Go Ahead Eagles: Luca Plogmann; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Aske Adelgaard; Enric Llansana, Evert Linthorst (90′ Calvin Twigt), Jakob Breum; Bobby Adekanye (83′ Robbin Weijenberg), Victor Edvardsen (90′ Finn Stokkers), Oliver Antman (59′ Oliver Edvardsen).

Heracles Almelo: Fabian de Keijzer; Mimeirhel Benita, Ivan Mesík, Damon Mirani, Ruben Roosken; Daniël van Kaam (78′ Jizz Hornkamp), Brian De Keersmaecker, Shiloh ’t Zand (66′ Jordy Bruijn); Mario Engels (78′ Juho Talvitie), Luka Kulenovic, Suf Podgoreanu.