Sport

csv Apeldoorn speelt thuis tegen TVC ‘28

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – Aanstaande zaterdag staat voor csv Apeldoorn een belangrijk duel op het programma in de strijd om weg te komen uit de onderste regionen van de vierde divisie D. Op het eigen Sportpark Orderbos ontvangt de ploeg TVC ‘28 uit Tubbergen, een team waarmee csv Apeldoorn nog nooit eerder in competitieverband de degens kruiste. Dit belooft een interessante ontmoeting te worden, aangezien beide ploegen dit seizoen te maken hebben met wisselvallige prestaties.

De ploeg van trainer Jan Kromkamp staat momenteel op de veertiende plaats in de competitie met vijf punten, slechts twee punten achter TVC ‘28. Vorig weekend kende Apeldoorn een teleurstellende middag tegen DZC ‘68. Al in de zestiende minuut van de wedstrijd keek csv Apeldoorn tegen een achterstand aan, waarna de Doetinchemmers in de slotfase van de wedstrijd het duel besliste. Hoewel Fedde Timmer nog hoop bracht met de aansluitingstreffer (2-1) in de 84e minuut, bleek dit niet genoeg. In blessuretijd viel alsnog de 3-1, wat de nederlaag bezegelde.

De bezoekers uit Tubbergen, onder leiding van Berthil ter Avest, beleven eveneens een moeizame start van het seizoen. Vorig seizoen wist TVC ‘28 zich in hun eerste seizoen in de vierde divisie D ternauwernood te handhaven met een twaalfde plaats, slechts één punt boven de nacompetitiestreep. Dit jaar hopen ze zich steviger in de middenmoot te vestigen, maar de prestaties zijn tot nu toe wisselvallig. Met zeven punten uit de eerste wedstrijden staat TVC ‘28 één plek boven csv Apeldoorn.

Afgelopen weekend kende TVC ’28 een pijnlijke 1-4 nederlaag in de derby tegen DETO. Hoewel Wessel Hofste vijf minuten voor tijd de spanning terug leek te brengen met de 1-2, bleek dit niet genoeg. In blessuretijd wist DETO met twee snelle treffers alsnog de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen.

Met beide ploegen die het seizoen inconsistent zijn gestart, staat er zaterdag het nodige op het spel. Een overwinning zou csv Apeldoorn de kans geven om TVC ‘28 te passeren en een belangrijke stap te zetten richting de middenmoot. Voor TVC ‘28 biedt dit duel de mogelijkheid om wat ademruimte te creëren en zich steviger in de middenmoot te vestigen.

csv Apeldoorn-TVC ‘28 begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S.W.A.J. van Westing. Wedstrijdsponsor is Steven Jansen onderhoud en schilderwerk, gevestigd aan Jean Monnetpark 17 in Apeldoorn. (Foto: Wout van Zoeren/www.wozopro.nl)