Sport

csv Apeldoorn ontvangt Oldenzaalse Quick ‘20

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – Komende zaterdag staat de vierde speelronde van de vierde divisie D op het programma. csv Apeldoorn neemt het dan op tegen Quick ’20. Het duel tussen de nummers negen en vijf begint om 15.00 uur.  

Quick ’20 is de huidige nummer vijf van de ranglijst met zes punten. De eerste twee duels wist de ploeg van hoofdtrainer Erik Hazewinkel overtuigend te winnen: 4-0 tegen TVC ’28 en 0-3 tegen KHC. Afgelopen zaterdag verloren de zwart-witten echter met 0-1 van DETO. Frank Eulderink en Luuk Geelen maakten tot op heden beiden twee goals.

De Oldenzalers, die twee seizoenen geleden kampioen werden in de eerste klasse H, eindigden afgelopen seizoen als negende in de vierde divisie D met 38 punten. Bovendien wisten zij op het veld van AGOVV de districtsbeker Oost te winnen ten koste van Juliana ’31 (4-2). Dit seizoen nemen de oosterlingen ook deel aan de KNVB Beker. In de eerste kwalificatieronde werd vorige week dinsdag afgerekend met derdedivisionist Kloetinge. In Zeeland werd de verre uitwedstrijd met 1-2 gewonnen. In de laatste kwalificatieronde is derdedivisionist VVSB in Noordwijkerhout de tegenstander.

csv Apeldoorn pakte uit de eerste drie wedstrijden vier punten, wat resulteert in een negende plaats. Op de openingsspeeldag werd met 3-3 gelijkgespeeld en een week later werd de eerste thuiswedstrijd tegen WHC omgezet in een 1-0 zege. Afgelopen weekend werd met 4-1 verloren van ONS Sneek. Pieter van der Straten opende nog wel de score uit een hoekschop, maar de thuisploeg maakte in de tweede helft duidelijk het verschil.

De laatste keer dat csv Apeldoorn en Quick ‘20 het tegen elkaar opnamen was op 23 augustus 2017, in de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker. De rood-gelen wonnen met 0-1 door een goal van Steven van Es. Patrick Jansen moest vlak voor tijd met rood van het veld en doordat er al drie keer was gewisseld, moest Mark Fennebeumer op doel. Toch gaf csv Apeldoorn de zege niet meer uit handen.

csv Apeldoorn-Quick ‘20 wordt zaterdagmiddag gesponsord door de Vrienden van csv Apeldoorn.

Het is inmiddels een goede gewoonte geworden dat een aantal trouwe csv Apeldoorn-supporters eenmaal per seizoen de koppen bij elkaar steekt en besluit een wedstrijd van de hoofdmacht te adopteren.

Foto:

Pieter van der Straten juicht na zijn treffer. (Foto: Wout van Zoeren/WoZoPro)