Stedendriehoek
Trots op uw tuin? Deel het met Apeldoorn!
Bent u trots op uw tuin en vindt u het leuk om anderen te inspireren met uw tuin? Dan is de actie “Tuin in de Kijker” echt iets voor u.
Is uw tuin niet alleen een paradijs voor uzelf, maar ook voor insecten, vogels en andere dieren? En heeft u uw tuin voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, bijvoorbeeld met een groen dak of door het afkoppelen van regenwater? Dan nodigt de gemeente u graag uit om mee te doen aan de actie “Tuin in de Kijker”. De gemeente zet eigenaren en hun natuurvriendelijke tuinen graag in het zonnetje.
Met uw verhaal en foto’s van uw tuin kunt u mooie prijzen winnen. En daarnaast kunt u ook anderen inwoners inspireren op het gebied van natuurlijkvriendelijk en klimaatadaptief tuinieren.
Meedoen?
Op de website www.apeldoorn.nl/tuinindekijker vindt u meer informatie en de spelregels voor deze actie. Aanmelden kan tot zondag 15 oktober. Doet u mee aan “Tuin in de Kijker”? Samen maken we Apeldoorn groener en natuurvriendelijker.
Nationale Klimaatweek
Tuin in de Kijker is een van de activiteiten van gemeente Apeldoorn tijdens de Nationale Klimaatweek, van 30 oktober t/m 5 november. Maar we doen meer! Bekijk de agenda op www.apeldoorn.nl/klimaatweek.
Activiteiten in herfstvakantie
In de herfstvakantie worden er verschillende sportactiviteiten georganiseerd voor Apeldoorners van alle leeftijden. Van 16 tot en met 21 oktober kunt u terecht bij allerlei Apeldoornse verenigingen.
Kijk voor alle activiteiten, inschrijven en meer informatie op de website www.sportserviceapeldoorn.nl/herfstvakantie
Strooiwagens in oktober
Ondanks dat het nog niet heeft gevroren zijn de strooiwagens de weg weer op geweest. Op zaterdag 7 oktober reden de wagens door heel Apeldoorn. Ze maakten testritten, controleerden de routes en de wagens werden geïnspecteerd. In totaal ging het om zo’n 750 kilometer aan wegdek. Alleen het zout bleef nog even achterwege.
Als er gladheid wordt verwacht, strooien de wagens nat zout op de weg. Zo waait het zout niet van het wegdek af. De strooiwagens rijden volgens een vast schema. Denk hierbij aan hoofdwegen en fietspaden, busroutes, bedrijventerreinen, wegen naar openbare voorzieningen als scholen en verzorgingstehuizen en in woonwijken.
Strooien voordat het glad wordt
Strooiwagens gaan uren voordat het glad wordt, de weg op. Er wordt zo veel mogelijk ’s avonds en in de nacht gestrooid, omdat in de ochtend vaak gladheid wordt voorspeld. Tot in de loop van de ochtend zijn de gestrooide wegen dan goed en veilig begaanbaar.