Stedendriehoek

Met plezier en gezond finishen in de Acht van Apeldoorn

APELDOORN – Twaalf hardlopers hebben gekozen voor een keerpunt in hun leven. Onder professionele begeleiding gaan zij trainen voor de acht-kilometerloop tijdens de Midwinter Marathon Apeldoorn.

Met plezier en gezond finishen in de Acht van Apeldoorn. Dat is de komende maanden de uitdaging van twaalf ongeoefende sporters in het Silvana Running Team én hun coach Dennis Licht (13-voudig Nederlands Kampioen). De acht-kilometerwedstrijd op 3 februari 2019 is onderdeel van de Midwinter Marathon Apeldoorn.

Dennis Licht gaat de twaalf uitverkoren beginners in veertien weken tijd klaarstomen. Ze krijgen deskundige begeleiding, waarbij niet alleen de algemene conditie aan bod komt, maar ook gewerkt wordt aan het verbeteren van de persoonlijke leefstijl. Een hele reeks van partners maakt het mogelijk om gratis deel te nemen aan dit leefstijlprogramma. De hardlopers krijgen onder meer goede sportkleding en hardloopschoenen, sportmedische ondersteuning, maar ook begeleiding op het gebied van voeding, gezond leren bewegen, stress en ontspanning en natuurlijk training. Kampioen hoeven de deelnemers niet te worden, maar grote kans dat ze gaan afvallen, zich fitter gaan voelen, beter gaan slapen of zich veel beter leren ontspannen.

Bij de start van het project bleek dat de twaalf heel diverse doelen hebben. Dennis Licht: “De een heeft ondanks een fantastische persoonlijkheid een heel negatief zelfbeeld. Dit project vormt dan een goede stok achter de deur. Door samen de uitdaging aan te gaan is er veel meer mogelijk dan mensen zelf denken. Die kans grijpen ze met beide handen aan. Een ander is ongeneeslijk ziek, maar wil zich juist veel fitter gaan voelen en een halve marathon gaan lopen. Alle deelnemers zijn het zat om maar op de bank te blijven zitten. Het gaat een mooie reis worden, waarin plezier voorop staat. Daardoor ontstaat vanzelf passie en komt daarna wel de prestatie.”

De eerste medische check leverde onder meer informatie op over de huidige conditie en belastbaarheid en dat laatste is het onderwerp dat de komende weken vooral wordt opgepakt. Dat gebeurt met training van de kracht, met hardlopen en eventueel ook met wandelen. Het team wordt ondersteund door een keur aan partners. Ook Running 20/20 zorgt voor een bijdrage in de vorm van begeleiding op het gebied van hartslagmeting. Elke twee weken zal er een themabijeenkomst plaatsvinden over zaken als voeding, schoenen en kleding, slapen en herstel, ontspanning en stress. De begeleiders, naast Licht bijvoorbeeld ook fysiotherapeuten, zullen eraan bijdragen dat alle kennis ook in de praktijk wordt toegepast.

Voor meer informatie: www.running2020.org