Stedendriehoek
APELDOORN – “Het is een begrijpelijke verwarring, maar een broodbakker of een banketbakker is wel echt wat anders”, vertelt Levi Jolink. In Apeldoorn runt hij, samen met zijn broer Jordi, banketbakkerij Jolink. Niet te verwarren met collega-broodbakker Van der Wal-Jolink.
Levi: “We kunnen er wel om lachen: mensen verwarren ons weleens met broodbakker Van der Wal-Jolink. Ik zeg dan altijd: ‘Wij verkopen alleen de écht lekkere dingen’.” Een banketbakker, ook wel patisserie genoemd, is gespecialiseerd op het gebied van lekkernijen als gebak, taart en chocolade. Bij banketbakkerij Jolink voegen ze daar ook nog banketbakkersijs aan toe in de zomermaanden. Banketbakkerij Jolink is een echt familiebedrijf met meer dan een halve eeuw aan ervaring. “Mijn opa en oma zijn ruim 55 jaar geleden begonnen met de zaak in Brummen.”
Vorig jaar openden de broers Jolink hun vierde winkel in de Asselsestraat in Apeldoorn. De andere winkels van banketbakkerij Jolink zijn gevestigd in Brummen, Doetinchem en Zutphen. Opa en oma Jolink gebruikten vroeger al geen zakjes of poedertjes om smaak toe te voegen en op deze manier worden er vandaag de dag nog steeds lekkere producten gemaakt. “Vanuit de basis en alleen met pure grondstoffen, zo maak je lekkere en onderscheidende producten.” Dat ze bij Jolink lekkere producten maken, blijkt ook uit de gewonnen prijs voor de beste speculaasbrokken van Gelderland in 2024.
De broers Jordi en Levi willen graag heel Apeldoorn kennis laten maken met hun winkel en producten. Dat doen ze met een speciale actie. Vanaf maandag 4 november tot en met donderdag 14 november is het mogelijk om een gebakje voor €1,- per stuk te komen halen in de banketbakkerij aan de Asselsestraat 51 in Apeldoorn.