Stedendriehoek

Grootste hondenwandeling ditmaal op Bussloo

BUSSLOO – The Big Walk, de grootste hondenwandeling van Nederland, vindt dit jaar plaats op recreatiegebied Bussloo. Leisurelands en Hulphond Nederland tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst voor The Big Walk op maandag 10 april, tweede paasdag.

Op 1 oktober begint elk jaar bij Leisurelands het hondenseizoen. Dit betekent dat honden weer welkom zijn op de geliefde recreatiegebieden en de doglovers parkeerpassen als warme broodjes over de denkbeeldige toonbank vliegen. De afgelopen jaren heeft Leisurelands haar aanbod in deze tijd van het jaar steeds meer gericht op deze trouwe viervoeters en hun baasjes. Dit heeft geresulteerd in een trouwe groep ‘doglovers’ die in veelvoud op de gebieden terug te vinden is.

Kers op de taart

Dit jaar staat het hondenseizoen bij Leisurelands in het teken van de kennismaking met de verschillende gebieden. De meeste hondenbezitters laten hun hond uit bij het recreatiegebied dicht in de buurt, maar Leisurelands biedt meer. Door het organiseren van zeven doglovers-activiteiten gedurende zeven maanden op verschillende gebieden worden de hondenbezitters uitgedaagd ook eens op een van de 19 andere gebieden te gaan kijken. Van een hondenduik in Berendonck tot een hondenspeurtocht in Bussloo. Leisurelands zoekt hierbij actief de samenwerking met andere partijen, want samen ben je sterker dan alleen. Zo ontstond de samenwerking met Stichting Hulphond Nederland, die op zoek was naar een nieuwe locatie voor het evenement The Big Walk. De kers op de taart van de doglovers-activiteiten wordt dus deze mooie samenwerking: The Big Walk op Bussloo.

Een hulphond biedt perspectief

Met de deelname aan The Big Walk hebben mensen (en honden) niet alleen een hele leuke dag, maar steunen ze daarmee ook het goede doel. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan de opleiding van hulphonden bij Hulphond Nederland. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond of middels systemische, ervaringsgerichte therapie. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim veertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten.