Stedendriehoek
Heeft u een persoonlijke of zakelijke website die de diensten, adviezen of producten vertegenwoordigt die u aan uw klanten verkoopt in Apeldoorn, Deventer, Zutphen of de omgeving hiervan? Besef dat u niet echt veel website kennis nodig heeft om SEO uit te voeren.
Dit artikel beschrijft een snelle website SEO-analyse, zodat u de meest kritieke problemen voor uw online onderneming in de stedendriehoek kunt achterhalen en een manier kunt vinden om ze allemaal op te lossen of met de hulp van een SEO bureau.
Als u deze onderstaande wijzigingen moeilijk kunt doorvoeren, kunt u beter contact opnemen met een online marketing bureau zodat zij een diepgaande SEO-analyse kunnen uitvoeren en alle SEO-problemen op uw website kunnen repareren. Veel SEO experts brengen geen kosten in rekening voor de analyse, dus de kans is groot dat u een duidelijk beeld krijgt van wat er werkelijk mis is met uw website. Er zijn tal van SEO-adviseurs die u kunnen helpen met hoe u het zelf kunt doen, dus u kunt er altijd een tegen een kleine vergoeding aan de telefoon krijgen.
1). Waarom staat mijn website niet op Google?
Dit is mogelijk omdat u uw website nog niet heeft aangemeld bij Google en deze nog niet is gecrawld en geïndexeerd. Ga op Google en zoek naar “Hoe u uw website bij Google kunt indienen”. Dat is het eerste dat u kunt doen om Google te laten weten dat uw website echt bestaat. Zodra het is gecrawld, wordt het weergegeven op Google.
2). Waarom crawlt Google mijn startpagina en niet de rest van de pagina’s?
Het is zeer waarschijnlijk dat er geen XML-sitemap op uw website staat. Het is belangrijk om een XML-sitemap op uw website te hebben en deze naar Google te verzenden. Hierdoor kan Google Bot uw pagina’s gemakkelijk crawlen en indexeren. Zoek op het internet naar “Hoe maakt ik een xml-sitemap”. Zodra uw sitemap, bijvoorbeeld sitemap.xml, is gemaakt, dient u deze in bij Google via Google Webmaster Tools. Het kan een dag tot enkele weken duren voordat Google uw pagina’s heeft gecrawld en geïndexeerd.
Opmerking: zorg ervoor dat uw inhoud en afbeeldingen, video’s, audio, banners enzovoort niet van elders worden gekopieerd.
3). Hoe verwijdert u ongewenste pagina’s van Google
Indien Google uw pagina’s heeft geïndexeerd en deze pagina’s worden op Google weergegeven terwijl u die u niet aan het publiek wilt laten zien, dan is de eenvoudigste oplossing om een ”robots.txt” -bestand te maken. U kunt de tag ‘Geen index’ toevoegen aan pagina’s die u niet op Google wilt weergeven.
4). Hoe kan ik mijn website op Google rangschikken?
Dit is waarschijnlijk de meest gestelde vraag over zoekmachines. U moet een website bewerken en een SEO-analyse uitvoeren. U kunt ook op Google gaan en zoeken naar “Google Keyword Suggestion Tool”. Als het uw eerste keer is dat u SEO gebruikt, en u heeft er geen verstand of tijd voor, laat de SEO uitbesteden bij een expert. Durft u het zelf aan dan is het altijd aan te raden om voor long-tail zoekwoorden te gaan die een stuk gemakkelijker te rangschikken zijn dan de concurrerende. Vervolgens moet u gebruikers- en zoekvriendelijke inhoud rond uw zoekwoorden plaatsen om uw product of diensten op de markt te brengen bij uw klanten. Zorg ervoor dat u eerlijk moet zijn tegen uw publiek, u moet hen vertellen waarom u beter bent dan uw concurrenten. Maak gebruik van afbeeldingen, voeg grafieken, opsommingstekens enzovoort toe. Houd uw doelgroep in gedachten en bedenk wat u daarin gaat schrijven.
– Publiceer uw inhoud op specifieke pagina’s
– Bewerk uw title-tags en plaats uw belangrijke trefwoorden daarin
– Bewerk uw metatag en zorg ervoor dat u uw zoektermen daarin opneemt. Houd het kort, nauwkeurig en beschrijvend.
– Voeg paginakoppen toe. Als u niet weet wat paginakoppen zijn, zoek dan online naar “Wat zijn H1 tot H6-koppen”.
– Zorg ervoor dat uw inhoud op de juiste manier wordt gepubliceerd en dat er geen grammatica- en interpunctie-fouten zijn. Wees gewoon uzelf.
5). Ik heb geweldige inhoud en trefwoorden, maar ik ben nog steeds niet gerangschikt op Google?
Het is zeer waarschijnlijk dat, hoewel u alle zoekwoorden in uw inhoud, paginatitels, metabeschrijving, H1 tot H6-koppen, Alt-tags, ankerteksten enzovoort hebt, uw zoekwoorden niet goed presteren vanwege ‘Zoekintentie ”. Bekijk uw inhoud nogmaals en breng de nodige wijzigingen aan.