Entertainment

Jazz at the Pubs op 27 oktober

ZUTPHEN – Op (koop)zondag 27 oktober presenteert Jazz & So Zutphen  voor de 9e keer in successie: Jazz at the Pubs, een muzikale kroegentocht langs 17 verschillende locaties, herkenbaar aan een Jazz & So raamvlag, in het fraaie, historische hart van Hanzestad Zutphen.

De grootste troef van dit festival is de grote diversiteit van het muziekaanbod. Dat varieert van traditionele New Orleans-jazz, blues en swing tot gipsy jazz, latin, bossa nova en popjazz. Om de feestvreugde te verhogen blazen twee rondtrekkende streetparade-bands “de boel een beetje aan elkaar”. Jazz at the Pubs is een laagdrempelig, gevarieerd voor elk wat wils festival, waar je met behulp van een handzaam en handig programmaboekje je eigen muzikale route kunt samenstellen.

Bij zes cafés/restaurants kan men het muzikale feest compleet maken door de dag te starten met een lunch of af te sluiten met een diner, beide met toepasselijke live muziek. Alle bijzonderheden daarover staan in het programmaboekje. ‘De mensen die dit festival al eerder hebben bezocht en denken dat ze het nu allemaal wel gezien hebben, hebben het echt mis’, verzekert voorzitter Paul Tempelaars. ‘Bij het zoeken naar geschikte bands wordt –naast variatie en kwaliteit- ook sterk gelet op vernieuwing. De programmeurs hebben zichzelf als voorwaarde gesteld dat tenminste tweederde van de optredende bands niet eerder heeft deelgenomen.

Voor wie in het bezit wil komen van het programmaboekje zijn er drie mogelijkheden. Vanaf 14 oktober kun je het vinden op de website (www.jazzandsozutphen.nl), per dezelfde datum kun je het (gratis) ophalen bij de VVV op de Houtmarkt in Zutphen en op de dag zelf liggen ze bij de Jazz & So infostand, eveneens op de Houtmarkt.