Stedendriehoek

‘Levensles’ in de Grote Kerk

APELDOORN – Op donderdag 24 oktober om 17.30 uur houdt Rozemarijn van ’t Einde, klimaatactivist en theoloog, een ‘levensles’ in de Grote Kerk, Loolaan 16, te Apeldoorn. Zij is actief als klimaatactivist bij Extinction Rebellion, bekend van acties op de A12, en strijdt voor een duurzame wereld.

Zoals zij zelf zegt: “Actie verbindt mensen. Er zijn veel mensen die individueel bezig zijn om te verduurzamen. Zonnepanelen en waterpompen installeren en de auto laten staan is belangrijk. Maar we moeten uitkijken dat deze individuele verduurzaming geen aflaat wordt, een geruststellende garantie dat we ons best hebben gedaan en dat het goed komt.” Rozemarijn van t Einde werkt als geestelijk verzorger, schreef het boek ‘rebelleren voor het leven’, gewend om in het openbaar te spreken en gepassioneerd bezig met deze wereld.

De levensles is een serie van drie lessen met drie verschillende sprekers, bedoeld om mensen aan het denken te zetten over hun eigen drijfveren en verlangens. De eerste levensles kwam van priester Nikolaas Sintobin, de laatste levensles komt van voormalig politicologe en nu duurzaamheidsstrateeg en podcastmaker Marianne Thieme op woensdag 22 januari 2025.

Om 17.00 uur gaan de deuren open voor ontmoeting en een drankje, om 17.30 uur is er de lezing met gesprek en om 18.15 uur is er weer tijd voor ontmoeting met een drankje. Entree is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer info: hestersmits@ziggo.nl of 06-51627241.