Stedendriehoek

Harry Voss Award 2024 voor dierenvriend Heidi Odinot

APELDOORN – Harry Voss reikt namens de Partij voor de Dieren elk jaar een award uit aan de grootste dierenvriend van Apeldoorn. De jury heeft dit jaar unaniem voor Heidi Odinot gekozen. Heidi zet zich sinds 2016 in voor Spaanse zwerfhonden en -katten. Daarnaast is zij sinds 2018 coördinator van de Dierenvoedselbank in Apeldoorn. Ook was ze vrijwilliger bij de huisdierenopvang van GGNet. Vanwege haar tomeloze energie en inzet voor dieren verdient zij de Harry Voss Award.

Toen Harry Voss de Apeldoornse politiek verliet, besloot de Partij voor de Dieren als eerbetoon aan zijn geweldige inzet voor dieren om jaarlijks de Harry Voss Award te gaan uitreiken aan de grootste dierenvriend van Apeldoorn. Inwoners kunnen hun nominaties tot 1 september doorgeven. Dit jaar zijn er maar liefst 10 geweldige dierenbeschermers genomineerd. Het was voor de jury een lastige keuze, maar uiteindelijk werd Heidi Odinot de winnaar.

Normaal gesproken wordt de Harry Voss Award op Dierendag uitgereikt. Dat was dit jaar niet mogelijk omdat de winnaar op dat moment vrijwilligerswerk deed in een Spaans dierenasiel. Een week later werd Heidi naar de Dierenvoedselbank aan de Deventerstraat gelokt door familie en haar medevrijwilligers. De verraste winnares ontving naast lovende woorden voor haar inzet, ook een prachtig zwijnenbeeldje van kunstenares Tine Harleman uit Hoog Soeren.

Dit jaar was de vierde keer dat de Harry Voss Award werd uitgereikt. Eerdere prijswinnaars waren Femke Zielhuis (onder andere van stichting verhuisdieren), Wolfgang Oude Aost (coördinator van de paddentrek) en Bert en Ria Walhof, die zich al jarenlang vrijwillig inzetten voor de paddentrek, de dierenbescherming en de gemeente vaak wijzen op misstanden die schadelijk zijn voor de biodiversiteit.

Iedereen die een grote Apeldoornse dierenvriend kent en die wil nomineren voor volgend jaar, kan de nominaties tot 1 september 2025 mailen naar apeldoorn@partijvoordedieren.nl.