Stedendriehoek

VVV-tips van de week: Speuren in Deventer

Speuren in Deventer

Lekker op stap in de herfstvakantie. Speurend met de Hanzespeurtocht in je hand, ontdek je de mooie en spannende historie van Deventer.

Deze speurtocht voor kinderen voert door het Bergkwartier, waar de eerste huizen al rond het jaar 1200 werden gebouwd. De wandeling begint bij de Drie Haringen op de Brink, waarna je al wandelend allerlei opdrachten moet oplossen en vragen moet beantwoorden. De speurtocht duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. De antwoorden zijn achterin het boekje te vinden.

De speurtocht, à 3 euro, is verkrijgbaar bij de VVV, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl

Burgerweeshuis viert talent

Dit jaar bestaat het Burgerweeshuis 40 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Naast clubnachten en concerten is talentontwikkeling een belangrijk programmaonderdeel. Donderdag 24 oktober worden daarom alle talenten en betrokkenen in het zonnetje gezet.

Al jarenlang worden onder de vlag van de Burger Beurs opkomende artiesten ondersteund, waardoor ze zich kunnen ontwikkelen binnen hun muzikale carrière. Maar ook voor ontdekken, experimenteren en ontmoeten is er ruimte bij Burgerweeshuis. Daarnaast bieden ze een podium aan regionale en lokale acts en kunnen bands en producers al jaren in onze oefenkelder en de Burgerstudio terecht. Oude en nieuwe, onbekende en bekende talenten komen deze avond voorbij, waarvan sommigen inmiddels een glansrijke carrière hebben opgebouwd in de muziekindustrie. Daarnaast worden er nieuwe video’s gepresenteerd over de talentontwikkelingsprogramma’s en is er ruimte om bij te kletsen en herinneringen op te halen!

De avond start om 20.00 uur, de toegang is gratis en tickets kunnen worden besteld via Programma – Burgerweeshuis.

Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht. Beleef het donker bij stadsboerderij de Ulebelt en kom tussen 19.00 en 22.00 uur meedoen met een spannende nachtbelevingstocht, leuk voor jong en oud. Tijdens de nachtelijke wandeling over het terrein komen alle zintuigen aan bod: zien, ruiken, horen, voelen en proeven.

De telescoop van Volkssterrenwacht Bussloo staat klaar om naar de sterren te kijken, met Vogelwerkgroep IJsselstreek kun je echte uilenballen van de kerkuil uitpluizen, IVN Deventer vertelt je alles over nachtdieren en -planten en met een heuse bat detector is het mogelijk om vleermuizen te spotten. Onderweg kom je misschien wel een heks tegen bij haar pruttelende kookpot. En dat is niet alles… Want slapen de dieren van de kinderboerderij eigenlijk wel ’s nachts? En hoe donker is het in het Ulebelt-bos? Bij het kampvuur kun je nagenieten van de tocht met marshmallows en een warme chocomelk.

De tocht loop je zelfstandig, starten kan tussen 19.00 en 21.30 uur. De entree is €5,- inclusief een consumptiebon voor koffie, thee of een warme chocolademelk. Aanmelden kan via onze website: www.ulebelt.nl.

Lichtjeszaterdag

In de week voor Allerzielen, is op zaterdag 26 oktober de Lebuinuskerk open voor iedereen om een kaarsje aan te komen steken voor een geliefde overledene.

Van 11.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom. Er zal elk kwartier een gedicht worden voorgedragen en daarna zal er muziek klinken op de harp, op de vleugel en op het orgel.
U kunt met de aanwezige gastvrouwen of met mensen die net als u een kaarsje aansteken, in gesprek gaan of gewoon even stil zitten luisteren.