112

Ernstig ongeluk in Epe; twee zwaargewonden

Het voertuig zat flink in de kreukels. Foto Persbureau LDGFotografie

Epe (Gelderland) – Bij een ernstig verkeersongeval op de N309 – Tongerenseweg tussen Epe en Elburg zijn afgelopen nacht twee personen ernstig gewond geraakt. Zij zijn beide met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 00.15 uur in een stuk bosrijk gebied. Door een nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van de weg en botste frontaal tegen een boom. Door de klap kwam de auto onderste boven terecht. De twee inzittenden raakten ernstig gewond.

Door de klap, werd de meldkamer gebeld door de auto, een zogeheten ecall. De meldkamer kreeg geen contact met de inzittenden, hierop werden direct meerdere hulpdiensten gealarmeerd. Al vrij snel kreeg de meldkamer meerdere 112 meldingen binnen met aanvullende informatie. Direct werden meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen en naar de plek van het ongeluk gestuurd.

Bij aankomst van de hulpdiensten troffen zij een flinke ravage aan. De brokstukken lagen verspreid over de weg en de auto lag, op zijn kop midden op de weg. De inzittenden zijn door de hulpdiensten uit de auto bevrijdt.

Het ambulancepersoneel heeft beide personen ter plekke nagekeken en behandeld waarna zij beiden per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een arts van de gelandde traumahelikopter is meegegaan in een van de ambulances.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en heeft van diverse getuigen een verklaring opgenomen. De weg staat bekend door aanrijdingen door overstekend wild, of daar hier ook sprake van is, zal onderdeel wezen van het onderzoek.

De provincialeweg is enkele uren volledig afgesloten. De zwaar beschadigde auto, wat inmiddels wel als “wrak” genoemd kan worden is door een berger afgesleept.