Stedendriehoek

Leren reizen met het openbaar vervoer

ZUTPHEN – Voor sommige mensen is het al wat langer geleden dat ze gebruikmaakten van het openbaar vervoer. “Heeft u moeite met reizen met het openbaar vervoer of vindt u het allemaal een beetje overweldigend? Dan is de cursus ‘Reizen met het openbaar vervoer’ echt iets voor u. Door deze cursus van drie bijeenkomsten te volgen, waarvan de laatste een oefenreisje in de praktijk is, zult u merken dat het allemaal wel meevalt”, aldus de organisatie.

De cursus wordt gegeven op de maandagen 28 oktober, 4 en 11 november, telkens van 14.00 tot 16.00 uur, in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. “In drie bijeenkomsten wordt u wegwijs gemaakt in het reizen met het openbaar vervoer. Van het aanschaffen van een vervoersbewijs tot het plannen van een reis. In de laatste bijeenkomst gaan we het geleerde in de praktijk brengen door een stukje met de bus en trein te reizen. U ervaart hoe gemakkelijk het reizen met bus en trein is.”

‘Wat een interessante middagen. Ik kijk uit naar het proefreisje. Dan ga ik oefenen met de automaten op het station, het gebruiken van de routeplanner en de samenreiskorting op de OV-chipkaart zetten’ – Lea (74 jaar)

Aanmelden voor deze cursus is noodzakelijk. Stuur een e-mail naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of bel 038-4540130. Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten van het proefreisje zijn voor eigen rekening. De cursus is bedoeld voor 55-plussers.