Sport

Al 50 jaar Midwinter Marathon

APELDOORN – In het weekeinde van 31 januari en 1 en 2 februari vindt de Centraal Beheer Midwinter Marathon plaats. Alweer voor de vijftigste keer wordt dit fantastische loopevenement georganiseerd, opnieuw met de hulp van vele vrijwilligers. De inschrijving voor de jubileumeditie van de enige echte winterklassieker is inmiddels open.

Men kan deelnemen aan verschillende afstanden: op vrijdag 31 januari is de Centraal Beheer Night Run (4 kilometer), op zaterdag 1 februari de Centraal Beheer Marathon (42 kilometer) en op zondag 2 februari de Decathlon Mini-Marathon (10 Engelse Mijlen), Hollander Techniek Asselronde (25 kilometer), Centraal Beheer Acht van Apeldoorn (8 kilometer) en de HANOS Businessrun (8 kilometer/10 Engelse Mijlen). Verder is er op zondag de Centraal Beheer Kidsrun (500 meter of 1 kilometer).

Terug naar waar het begon

Ook deze vijftigste editie belooft weer een geweldig loopfeest te worden, met voor elke loper een passende afstand. Bijzonder dit jaar is de mogelijkheid om deel te nemen aan de speciale jubileumeditie van de marathon, met als start- en finishpunt AV’34 in het Orderbos. Kortom, terug naar waar het vijftig jaar geleden begonnen is. Er kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen aan deze marathon, die een prachtige route volgt over de Veluwe.

“We zijn trots dat we deze vijftigste editie een marathon kunnen opnemen in ons programma, met een route langs tal van iconische plekken”, aldus Frans Mulderij, voorzitter van de Stichting Marathon Apeldoorn. “Er is altijd veel interesse voor deze afstand en we zijn blij dat we op zaterdag een groot aantal lopers kunnen laten starten vanaf het sportpark Orderbos.”

Op vrijdagavond start de Centraal Beheer Night Run vanaf het Marktplein en op zondag is traditiegetrouw de Loolaan het vertrekpunt van de duizenden lopers die ook dit keer weer verwacht worden. En niet alleen voor de lopers, maar ook voor de vele toeschouwers belooft het weer een fantastisch evenement te worden. “Schrijf je snel in voor je favoriete afstand op midwintermarathon.nl, dan zien we jou volgend jaar aan de start van de 50ste jubileumeditie!”