Stedendriehoek

Kamermuziek van hoog niveau

BRUMMEN – Zondag 27 oktober om 15.00 uur komt het Autunno ensemble onder leiding van Arjen Tien, een strijkorkest van tussen de twintig en dertig muzikanten, naar Brummen. De Pancratiuskerk aan de Kerkstraat 17 is de eerste plek die het ensemble op zijn herfsttournee aandoet.

Arjen Tien, dirigent van grote orkesten, noemde onlangs de kwaliteit van het Autunno ‘het best bewaarde geheim van de klassieke-muziekwereld’. Bij dit concert is Pauline Oostenrijk de soliste op de hobo. Na onder andere 25 jaar solo-hoboïste te zijn geweest bij het Residentie Orkest in Den Haag, heeft ze zich toegelegd op het spelen van kamermuziek, lesgeven, componeren en schrijven. Haar missie is om zoveel mogelijk kinderen hobo te laten spelen en meer ontwikkelmogelijkheden te creëren voor jonge hoboïsten.

Pauline heeft in haar loopbaan grote prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Op het programma staan werken van Janacek, Barber, Piazolla en Stravinsky.

Kaarten à €22,50 zijn verkrijgbaar via www.brummencultuur.nl (kamermuziek) en bij de kerk, voorafgaand aan het concert. Daar kunnen de bezoekers bij voorkeur contant betalen. Kinderen en jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.