Stedendriehoek

Tussen Kunst en Kitsch, maar dan net even anders

APELDOORN – Op zaterdag 19 oktober is er van 10.00 tot 17.00 uur een taxatiedag van kunst, design en antiek bij Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. Items met een geschatte waarde van meer dan €100,- kunnen voor de 12e Kroonveiling op 1 december aangeboden worden. Iedereen is welkom om zijn of haar kostbare items te laten taxeren door gerenommeerde taxateurs. De veilingkosten bedragen 20% en komen ten gunste van Stichting Dutch Dental Care voor tandheelkundige hulp voor kinderen in Kenia. Want elk kind verdient een gezond gebit!

Al voor de twaalfde keer organiseert Kiwanis Apeldoorn Het Loo een kroonveiling. De laatste was in 2017. De succesvolle formule is iets aangepast; dit keer is het namelijk ook mogelijk om design-objecten in te brengen. Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn zal de veiling op 1 december om 14.00 uur openen.

Taxatiedag

Zes gerenommeerde taxateurs met verschillende expertises nemen op zaterdag 19 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur de taxaties voor hun rekening. Alleen items met een geschatte waarde van meer dan €100,- kunnen voor de veiling op 1 december aangeboden worden. Het startbedrag wordt in overleg met de inbrenger bepaald. Veilingkosten zijn 20% van het verkochte bedrag (zowel voor verkoper als koper), het overige is voor de inbrenger. De opbrengst van de veilingkosten komt ten goede aan Stichting Dutch Dental Care.

Veiling

De veiling zelf vindt plaats op zondag 1 december om 14.00 uur bij Congrescentrum Orpheus. Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn opent de veiling door het eerste item te veilen. Daarna neemt veilingmeester Michiel van Hees het stokje over. Dit alles onder notarieel toezicht van notaris Anja Hansma van de Notarissen van Naam. Voorafgaand aan de veiling, op zaterdag 30 november (10.00 tot 17.00 uur) en zondag 1 december (10.00 tot 12.00 uur) is er de mogelijkheid om de te veilen items te bekijken.

Gastvrije ontvangst en belangeloze inzet

Kiwanis Apeldoorn Het Loo is dankbaar voor de gastvrije ontvangst bij Congrescentrum Orpheus en de belangeloze inzet van de taxateurs, de veilingmeester, de notaris, de burgemeester, de vrijwilligers en de sponsoren die het mogelijk maken om dit alles te organiseren. Wilt u ook een bijdrage leveren, of informatie, dan kan dit door contact op te nemen met info@kiwanisapeldoornhetloo.nl. Kijk voor meer informatie op www.kiwanisapeldoornhetloo.nl en volg op Instagram: kiwanis_hetloo of Facebook: Kroonveiling.