Sport

Eindsprint UiterWaarden

DEVENTER – Het is een mooie herfstdag en we wandelen in het bos. Nog twee weken te gaan voordat het 29 oktober is, de laatste dag om steun voor de school UiterWaarden te verzamelen. Ik vraag me vaak af: Waarom lobby ik zo hard voor deze steun? Waarom zeg ik weer ‘nee’ tegen mijn kinderen als ze vragen: ‘Ben je er vanavond, mam?’ En waarom geef ik niet op, gezien de steun die we hebben? Aldus Ninke Beunk.

Wanneer ik ’s nachts wakker schrik met het gevoel iets vergeten te zijn, weet ik weer waarom dit zo belangrijk is. Het komt deels door mijn eigen verleden: als kind moest ik vijf uur reizen naar school. En deels door mijn kinderen, die ik wereldgericht onderwijs gun, dichtbij huis. Niet alleen leren uit boeken, maar breder onderwijs. Ook speelt de wens voor ander onderwijs een rol, waarbij passie centraal staat en de gemeenschap samenkomt voor de leerlingen, docenten, ouders en samenleving.

Toch slaat de twijfel toe. Wat is er nodig om mensen in beweging te krijgen, niet voor zichzelf, maar voor een ander? Vaak krijg ik de vraag: ‘Wat levert het mij of mijn kind op?’ Dat raakt me, want uiteindelijk moeten de kinderen het samen doen. Egocentrisme is wel het laatste wat ik voor hun toekomst wens.

Voor ieder kind is passend onderwijs belangrijk. Ik hoop dat dit artikel mensen aanzet om te denken: ‘Ik kan best steun geven, ook al is het niet voor mijn eigen kind.’ Of: ‘Shit, vergeten! Ik ga het nu doen!’

Het besluit om liever klein te starten dan helemaal niet, is van groot belang. Om dit te kunnen bereiken is het cruciaal dat iedereen havo-niveau gaat steunen op de website duo.nl, zodat we brede klassen (vmbo/havo/vwo) kunnen starten in 2026/2027!

Ga voor meer informatie naar www.uiterwaarden.school