Ondernemend

Eenvoudig geld besparen met isolerende raamfolie

Wil je graag je energierekening verlagen en tegelijkertijd je wooncomfort verhogen? Dan is isolerende raamfolie een slimme en betaalbare oplossing. In dit artikel lees je alles over de voordelen van raamfolie en hoe je dit eenvoudig zelf kunt aanbrengen.

Wat is isolerende raamfolie?

Isolerende raamfolie is een dunne, transparante folie die je op je ramen plakt. De folie heeft speciale eigenschappen waardoor het de isolatie van je ramen verbetert. Het houdt in de winter de kou buiten en de warmte binnen. Zo creëer je een aangenamer binnenklimaat en bespaar je op je energiekosten.

Voordelen van isolerende raamfolie

  • Verlaagt je energierekening door betere isolatie
  • Eenvoudig zelf aan te brengen zonder ingrijpende verbouwing
  • Verbetert het wooncomfort door minder tocht en temperatuurschommelingen
  • Betaalbaar alternatief voor dubbel glas of kozijnvervanging

Werkt isolerende raamfolie ook bij Hr++ en Hr+++ glas?

Isolerende raamfolie is heel effectief bij ramen van enkelglas. Maar werkt het ook bij dubbel of triple glas? We vroegen het Irma van der Graaf van Raamfolieonline.nl uit Zutphen. ‘Jazeker, wij hebben speciaal raamfolie met isolerende werking voor Hr++ en Hr+++ glas. Het wordt veel verkocht en onze klanten zijn er erg blij mee!’

Stap-voor-stap: Raamfolie aanbrengen

Het aanbrengen van isolerende raamfolie is, volgens Irma,  een klusje dat je prima zelf kunt doen. ‘We hebben twee soorten isolerende raamfolie in ons assortiment. De goedkope variant dient met behulp van een föhn te worden aangebracht. De duurdere variant met nóg betere isolatie kan eenvoudig op ramen worden geplakt en met behulp van een rakeltje glad worden gestreken.’

Krijgt mijn raam een andere kleur van dit raamfolie?

Ja, al is dit wel minimaal. Als je niet beter weet zie je het niet. En het is wel echt de moeite waard omdat je woning hiermee beter geïsoleerd is. Daarnaast is het slechts een eenmalige investering waar je elke winter opnieuw weer van kunt profiteren.

Is isolerende raamfolie ook iets voor jouw huis?

Isolerende raamfolie is een slimme en voordelige manier om je wooncomfort te verbeteren en op energiekosten te besparen. Het is eenvoudig zelf aan te brengen en levert direct resultaat op. Ervaar zelf het verschil en geniet van een aangenamer binnenklimaat zonder hoge kosten. Je vindt dit folie onder andere Bij Raamfolieonline in Zutphen.