112

Meerdere gewonden bij ongeluk op Otterloseweg bij Hoenderloo

Een flinke ravage, vier gewonden en twee auto’s in de kreukels op de N304 bij Hoenderloo; dat alles als gevolg van een automobilist onder invloed van alcohol. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het ongeluk gebeurde rond 00.45 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag op de N304 tussen Apeldoorn en Ede bij Hoenderloo. Eén automobilist reed over de Otterloseweg, raakte van de weg, reed meerdere paaltjes omver als luciferstokjes, ramde 5 bomen, een tegemoet komende auto en kwam vervolgens in een wild hek langs de weg tot stilstand. De vier inzittenden van de auto, een BMW raakten gewond. De bestuurder bleek onder invloed en werd vrij snel aangehouden nadat hij positieve blaastest aflegde. Hij raakte slechts lichtgewond.

Eén inzittende moest door de brandweer worden bevrijdt. Hiervoor moest een deur verwijderd worden. De drie overige inzittenden zijn ter plekke nagekeken en behandeld. Twee van hen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Volvo kwam met de schrik vrij.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De agenten hebben van de betrokkenen een verklaring opgenomen.

De N304 werd vanwege het ongeluk volledig afgesloten. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept.