Stedendriehoek

Ploegen bij Achter ’t Peerd

EEFDE – Op zaterdag 12 oktober houdt Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd weer haar jaarlijkse ploegwedstrijd. Het ploegen gebeurt ouderwets, niet gemotoriseerd maar met paarden.

Kampioen van twee jaar geleden en tevens Nederlands kampioen Kees Koenen komt zijn titel en wisselbeker verdedigen tegen de andere strijdende deelnemers. Er zullen diverse enkel- en tweespannen van diverse rassen voor de ploeg strijden om de felbegeerde wisselbeker. Het ploegresultaat zal door een deskundige jury worden beoordeeld.

“Nadat vorig jaar de aanhoudende regen roet in het eten gooide en we moesten besluiten het ploegen af te gelasten, gaan we dit jaar een nieuwe poging wagen. Wilt u zelf aanschouwen hoe op ambachtelijke wijze, zonder CO2-uitstoot, geploegd wordt, kom dan kijken en de deelnemers aanmoedigen. U bent vanaf 12.00 uur van harte welkom aan de Blaak 15 te Eefde, bij tuincentrum De Blaakhof. De koffie en thee zal voor u klaarstaan. Vanaf 13.00 uur begint het ploegen. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd in de vorm van een drankje en een warme hap.”

Foto:

Kees Koenen in actie. (Foto: Willem Hamer)