Entertainment

Avond rond culturele toegankelijkheid

DEVENTER – Etty Hillesum Centrum, Kunstcircuit Deventer en Platform SamenVrij! Deventer verzorgen tijdens de Week van de Toegankelijkheid op maandagavond 7 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur, Mind the Gap, een thema-avond over culturele toegankelijkheid in het Burgerweeshuis.

“Tijdens deze avond verkennen we de unieke en rijke cultuur van Deventer en de kansen die verborgen liggen in onverwachte samenwerkingen. We brengen verborgen parels van lokale muziek onder de aandacht. We laten verrassende combinaties van verschillende muziekculturen zien en horen. We ontdekken nieuwe, onverwachte mogelijkheden voor samenwerking binnen de muziek- en cultuursector. De avond is bedoeld voor muzikanten, muziekdocenten, amateurverenigingen en alle andere cultuurliefhebbers”, aldus de organisaties.

De avond wordt geopend met een optreden van de Marley band. De band bestaat uit Ronald Cadogan (gitaar), Atreyu Turubassa (drums), Bouba (percussie), Johny Kartutu (bas), Asher-E (melodica) en Hyacinth (zang), met als speciale gast Yaja Samaka (zanger en muzikant). Maringo Bérénos combineert ritmes uit verschillende (onder andere) Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse stijlen met poëtische teksten en zang. Met muziek als leermeester is zijn missie om een brug te slaan tussen werelden en culturen. Maringo & friends laten enkele nummers horen.

Na een korte pauze is het LIMAI gospelkoor met zangeres Mandy Molina te horen. En tot slot treedt het Deventer Jazz Orkest op samen met Deventer rappers. Tussen alle optredens is er voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan, onder leiding van Jade Cadogan, over de toegankelijkheid van kunst en cultuur, en hoe we dit toegankelijker kunnen maken voor een diverser publiek.

Gratis kaartjes zijn te reserveren via de website www.ettyhillesumcentrum.nl