Entertainment

Laat je meevoeren door muziek en inspirerende gesprekken

ZUTPHEN – Het nieuwe seizoen van CelloWercken is zondag van start gegaan met het eerste concert uit de reeks Den Herder op Zondag. Zodra de studenten van de Cello Academy weer in de stad zijn, krijgen deze jonge talenten de ruimte tijdens de Research Performances en de Open Classes. Ook komt men CelloWercken tegen op de Cello Biënnale Amsterdam.

Muziek, verhalen en nieuwe inzichten

De serie Den Herder op Zondag voert je mee door de klanken van de cello van Jeroen den Herder, begeleid door Hua-Hsuan Lee op piano, en laat je kennismaken met muzikale vrije denkers. Tijdens de edities in Dat Bolwerck neemt Jeroen de tijd om in gesprek te gaan met autonome levenskunstenaars met een schat aan ervaring die je zomaar nieuwe inzichten kunnen geven. En natuurlijk is er muziek!

Bijzondere locaties en unieke ontmoetingen

Voor deze serie reist Jeroen den Herder ook naar bijzondere plekken in de omgeving. De concerten vallen op bijzondere dagen in het jaar, zoals Kerstmis en Pasen, momenten in het jaar waarop je misschien extra behoefte hebt aan de diepere gedachten die muziek in je wakker kan maken. Hier ontmoet je gasten als Santiago Cimadevilla, een virtuoos op de bandoneon, op eerste kerstdag in de Willibrorduskerk in Vierakker, of de componiste Vanessa Lann op eerste paasdag in de Aardewerkplaats Amiel. Op 25 mei 2025 kun je horen hoe de Japanse pianiste Keiko Shichijo emotie en precisie prachtig samenbrengt op de fortepiano, in de Kapel in Voorst.

Jonge talenten op het podium

De Cello Academy van CelloWercken biedt een podium aan jonge, talentvolle musici uit binnen- en buitenland. Tijdens de Research Performances op 7 december en 22 maart, georganiseerd samen met Dat Bolwerck, geven deze muzikale talenten nieuwe klanken aan de cello. Daarnaast kun je de jonge talenten van de Cello Academy op 11 januari en 3 mei tegenkomen bij de Open Classes.

CelloWercken op de Cello Biënnale Amsterdam

Ook is CelloWercken te zien op de Cello Biënnale Amsterdam, waar Jeroen den Herder optreedt met het Asko|Schönberg, Matthias Bartolomey en Raphaël. Hier gaat tevens een compositie van oud-studente Wilma Pistorius in première, een bijzonder werk voor liefhebbers van nieuwe muziek.

Vooruitblik op het Internationale Cellofestival Zutphen

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de volgende editie van het Internationale Cellofestival Zutphen in volle gang. Komende zomer – van 25 tot en met 31 augustus – verwelkomt CelloWercken opnieuw een kleurrijke groep cellisten uit de hele wereld. Samen verzorgen zij een uniek programma op uiteenlopende locaties door de hele stad.

Toegankelijk voor iedereen

Voor elk concert zijn er speciale tickets beschikbaar voor jongeren en voor mensen die het financieel iets moeilijker hebben. Zo kan iedereen kennismaken met de bijzondere klank van de cello. Op de website Cellowerckenzutphen.nl vind je de volledige agenda, met regelmatige updates over nieuwe projecten en concerten.