Stedendriehoek

Dierenfeest in kinderboerderij

Jaarlijks wordt Dierendag gevierd begin oktober. Op zaterdagmiddag 5 oktober is het feest in kinderboerderij De Schouw, Schouwlaaksweg 2 in Zutphen.

“Naast het programma stellen wij graag de dieren voor die sinds de zomer bij ons zijn komen wonen. Er zijn twee lakenvelderkalveren, Mila en Tessa. Onze Kune-Kune biggen zijn vertederend om te zien. Ze luisteren naar de namen Sara en Lisa. Ezels ontbraken, maar deze maand zijn er twee naar Zutphen gekomen. De ezels komen van de opvang in Baarle Nassau. Dankzij een particuliere inzameling konden wij ze verwerven. Ze luisteren naar de namen Sjaak en Roos. In de knabbelschuur is verantwoord diervoer te koop voor 50 cent, dus neem muntjes mee.”

Het programma op 5 oktober duurt van 13.00 tot 16.00 uur. “Wat kun je zoal doen: dierenkoekjes versieren; een insectenhotel in elkaar zetten; de beroemde knuffelhoek is geopend, wel op je beurt wachten; er zijn voerrondes waar maximaal tien kinderen mee kunnen helpen. Bij binnenkomst melden. De tijden zijn: 13.30, 14.30 en15.30 uur. Onder vakkundige begeleiding zijn de volgende activiteiten: schminken; knutselen, jouw eigen dier maken; mega-bellenblaas.

De toegang tot de kinderboerderij is vrij. Voor de activiteiten kan bij de ingang een stempelkaart gekocht worden voor €4,50. Het maken van een insectenhotel kost €5,-. “Graag contant geld meenemen, want de kinderboerderij heeft (nog) geen pin.”