Ondernemend

Klok Dakkapellen in wijde regio bekend als dé specialist

Het bedrijf uit Nieuwleusen heeft zich in 2000 helemaal gericht op dit specifieke onderdeel. In de timmerfabriek worden de dakkapellen geheel op maat gemaakt. Niet alleen qua formaat en indeling, maar ook qua kleur, stijl en afwerking. “Mooi dat het echt lijkt dat de dakkapel direct met de bouw van het huis is gerealiseerd en niet later geplaatst is”, aldus Robin Schrooten.

Showroom
“We hebben een mooie showroom in Nieuwleusen, waar dakkapellen met verschillende opties, stijlen en afwerkingen te zien zijn. Mensen krijgen pas echt een beeld van de ruimtewinst in een dakkapel en de uitstraling aan de buitenzijde wanneer ze in de showroom zijn geweest”, zegt adviseur Jesse Steenbergen. Robin en Jesse vertellen over Klok Dakkapellen dat zo’n tachtig jaar geleden als bouwbedrijf begon. Het familiebedrijf is nu enkele generaties verder en heeft zich specifiek op de dakkapel gericht. Inmiddels worden er duizend dakkapellen per jaar geplaatst en mag het bedrijf zich een specialist noemen.

Een goede investering
Op de vraag: ‘Waarom zouden mensen een dakkapel moeten laten plaatsen?’, antwoordt Robin: “Het huis krijgt er extra ruimte bij, omdat bijvoorbeeld de zolder tot een volwaardige leefruimte wordt gemaakt. Maar ook op de eerste verdieping kan een dakkapel zorgen voor een extra slaapkamer, hobbyruimte, kantoor, of zelfs een badkamer. Met de verbeterde isolatie maakt het de woning duurzamer door verlaging van energieverbruik en het reduceren van geluid. Daarnaast is het een waardevermeerdering van je woning. Op deze manier is het plaatsen van een dakkapel een investering die zich altijd terugverdient.”

Keuzemogelijkheden dakkapellen
Klok levert altijd maatwerk. Jesse: “Dat begint met de inventarisatie van de klantwens en een bezoek aan de klant. Iedere klant, huis en wens zijn uniek en daarom de dakkapel ook. Aan de hand van de inmeetgegevens wordt de maatvoering exact afgestemd, evenals de kleuren en het materiaalgebruik. Een bezoek aan de showroom is de moeite waard, want het biedt inzicht in alle mogelijkheden van breedtes, hoogtes, raampartijen en materialen. Plus eventueel aanvullende voorzieningen als binnenzonwering, rolluiken/screens en airco’s, maar ook van handige opbergsystemen. De meeste dakkapellen zijn van kunststof, zoals Keralit en Trespa, maar ook dakkapellen met een stalen afwerking komen steeds meer in trek.”

Alles in eigen hand
“Bij Klok houden we de productie en plaatsing zoveel mogelijk in eigen beheer. De kozijnen en eventuele toebehoren worden op maat besteld. Die zijn dan de basis voor de afmeting van de kapel en worden in de constructie verwerkt. De zijwanden en dakplaten worden ook in de timmerfabriek gemaakt. De dakkapel wordt hijsklaar klaargezet en kan op die manier in één dag wind- en waterdicht op het dak worden gemonteerd. In principe leveren we de dakkapel casco af, maar als klanten toch een verdere binnenafwerking willen, dan kan dat. Onze materialen zijn van hoge kwaliteit met veelal kunststof buitenbekleding. Dat is zeer onderhoudsvriendelijk. Ook is de isolatie enorm doorontwikkeld, waardoor ’s zomers de koelte en ’s winters de warmte wordt vastgehouden”, vertelt Robin. Jesse geeft nog aan hoe fijn het is dat klanten tevreden zijn: “Mooi om complimenten te krijgen voor het vakwerk, de kennis en het nette werk tijdens de plaatsing. Daar doen we het voor.”

In kader
Actiekorting bij bezoek showroom
Een bezoek aan de showroom van Klok Dakkapellen geeft een goed beeld van alle mogelijkheden. Profiteer bovendien van 5% showroomkorting op de dakkapel. Niet in combinatie met andere acties.

Klok Dakkapellen
Rollecate 69

7711 GG Nieuwleusen
T 0532-656881
E info@klokdakkapellen.nl
I www.klokdakkapellen.nl