Entertainment

Burgerweeshuis komt weer met gevarieerd programma

DEVENTER – Het programma in het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, voor het najaar staat inmiddels bomvol met concerten en (nieuwe) clubavonden. Met namen als HEF, The Kik, Daryll-Ann, JOHAN en Paceshifters zijn topbands uit Nederland goed vertegenwoordigd. Maar ook grote buitenlandse namen als The Wood Brothers, The Skatalites, Crash Test Dummies (zie foto) en Robert Jon & The Wreck zijn op het Burgerpodium te vinden.

“Daarnaast nog veel meer moois en speciale aandacht voor talent tijdens de Burger Viert Talent-avond in het kader van het jubileumjaar op 24 oktober. Met optredens van onder anderen Pjotr, Droom Dit en Babs. Bij de clubavonden staan de bekende concepten als VroegZat, Boogie Nights, Wasserette en Nachtparlement natuurlijk op het programma, maar er is ook ruimte voor nieuwe feestjes, zoals Forms (drum’n bass) en Entourage (afrohouse)”, aldus Jeany Robbe.

Op locatie

Net als in eerdere jaren gaat het Burgerweeshuis, met het wegvallen van het Burgerweeshuiscafé als podium, door met het programmeren op locatie. Zo staat in Walhalla vette punk van Izzy And The Black Trees en HOOFS. In Het Penninckshuis staan onder anderen Tom McRae, Dekker en Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra op het programma.

Jeany: “Dit is slechts een kleine greep uit het totale aanbod, dus kijk vooral op www.burgerweeshuis.nl voor het volledige programma en kom gezellig live langs.”