Stedendriehoek

Gratis ruilbeurs #Opladers voor kinderkleding

GORSSEL/EEFDE – “Spring jij weleens bij in een gezin in jouw omgeving? Vraag jij weleens hulp bij de opvoeding van jouw kinderen?” Met #Opladers bouwen moeders Monique en Esther mee aan een krachtig netwerk rondom opgroeiende kinderen. Met activiteiten in Eefde en Gorssel hopen ze ouders/verzorgers en hun kinderen samen te brengen. “Samen leuke dingen doen verbindt en dan wordt hulp vragen makkelijker. In de Week van de Opvoeding, in oktober, verzorgen wij met een groep ouders een Kinderkleding-Doorgeef-Beurs.”

#Opladers, wat is dat dan? Monique vertelt: “Met #OPLADERS, een initiatief van de gemeente Lochem in samenwerking met Yunio, startten we een beweging vol energie. Het is voor jonge gezinnen makkelijk om even uit balans te raken, dat weet ik zelf ook, als moeder van een dochter van 4 jaar. We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Daarom willen we bouwen aan een krachtig netwerk om hen heen. Dit doen we door ouders meer met elkaar in contact te laten komen. Zo kunnen zij vragen rondom opvoeden en opgroeien met elkaar delen. Elkaar steunen en aandacht geven en bijspringen waar nodig en mogelijk. Hulp geven is makkelijker dan hulp vragen, maar ‘it takes a village to raise a child’. Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!”

Na het succes van de Huiskamer van Lochem, is er nu ook een #Opladers café in de Huiskamer van Eefde én sinds juni ook in Gorssel: soms BIJ de bieb, soms bij Speeltuinvereniging De Bolderhoek. Esther is moeder van twee schoolgaande kinderen en sinds 2020 mede-initiatiefneemster van #Opladers Lochem en Zutphen: “Ouders wisselen tijdens #Opladers cafés ervaringen uit: hoe ga jij om met zindelijkheid, hoe zorg je dat je niet elke avond uitgeblust op de bank zit, ken je ouders die open staan voor carpoolen om kinderen naar hun sport te brengen en waar laad je van op?”

Om nieuwe ouders een Kansrijke Start te bieden, verzorgt  #Opladers in de Week van de Opvoeding een kinderkledingruilbeurs. “Je kunt alle te klein geworden baby-/kinderkleding (0-12 jaar) inleveren en zelf een maat groter komen uitzoeken. Zo help je elkaar ook en het is ook nog eens duurzaam”, vertelt Monique. Op onze website staat alle informatie over hoe het ruilen werkt. We gaan er vanuit dat mensen elkaar wat gunnen en we er een leuke middag en avond van kunnen maken. ’s Middags is Partou aanwezig om kinderen te schminken.”

Alle activiteiten van het #Opladers Ouder & Kind café zijn gratis toegankelijk. Kijk voor actuele data en tijden op www.mijnopladers.nl/gemeente-lochem of stuur een mailtje naar m.lijftogt@yunio.nl