Entertainment

INSTRUMENTALISTEN & VOCALISTEN GEZOCHT VOOR DEVENTER TALENTHOUSE! 

Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, rappen, samen muziek maken en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de Talent Route ‘MonkeyJam’ is geopend. In vijf lessen ontmoeten deelnemers medemuzikanten en leren ze van lokale muzikanten van Colored Monkeys. Er wordt toegewerkt naar een openbare jamsessie in het Burgerweeshuis op zaterdag 2 november.

Voor en Door Deventenaren

Deventer Talenthouse is er voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s, muzikanten en singer-songwriters uit de regio die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscène van Deventer.

TRAJECT
Ontmoet nieuwe muzikanten, boost je improvisatie skills en leer van de beste muzikanten tijdens Deventer Talenthouse MonkeyJam door Colored Monkeys. Tijdens de vijfdelige workshopserie Talenthouse MonkeyJam maken we muzikale jongeren wegwijs in het jammen en samenspelen. Wat is je rol als instrumentalist of vocalist en hoe zorg je ervoor dat je met alleen improvisatie muziek kan maken die aanvoelt als een popliedje?

Talenthouse MonkeyJam wordt geleid door Richard Wevers, met elke sessie een andere monkeyfriend als gastdocent krijgen alle instrumenten volop aandacht. In de vijf sessies werken we toe naar een spetterende eindshow op het podium van Burgerweeshuis.

VOOR WIE?

MonkeyJam Talenthouse is er voor vocalisten en instrumentalisten uit Deventer en omstreken, van 13 tot 21 jaar met enige speelervaring. Ook gevorderde muzikanten zijn welkom! Binnen Deventer Talenthouse leer je van elkaar.

DOOR WIE?
Richard Wevers is saxofonist en één van de oprichters van het muzikale collectief Colored Monkeys. Al jaren is hij een vaste kracht achter de befaamde MonkeyJam sessies, die tegenwoordig in zes steden worden georganiseerd. Met eindeloos jam-ervaring weet hij precies hoe je in een jam-setting muziek maakt waar het publiek op los gaat. Naast saxofoon speelt hij aardig drums en piano.

MONKEY FRIENDS

Richard wordt tijdens de verschillende workshopavonden ondersteund door andere muzikanten uit de Colored Monkeys familie. Elke muzikant heeft weer een andere kijk op jammen, en kan zo per instrument meer verdieping geven.

Wanneer?

Dinsdag 1 oktober                  19:00 – 21:00             Sessie 1: Jamming = grooving

Dinsdag 8 oktober                  19:00 – 21:00              Sessie 2: Gotta love progression

Dinsdag 15 oktober                19:00 – 21:00              Sessie 3: Finding the words…

Dinsdag 22 oktober                19:00 – 21:00              Sessie 4: Don’t steal my solo!

Dinsdag 29 oktober                19:00 – 21:00             Sessie 5: 80% is attitude

Zaterdag 2 november                         19:00 – 21:30              Talent Night @ Burgerweeshuis

COLORED MONKEYS
Colored Monkeys is een muzikale community die muzikanten met elkaar in verbinding brengt en organiseert diverse podiumplekken voor muzikanten, van jamsessies tot festival stages en diverse educatieve projecten.

Meer weten over de Colored Monkeys en de MonkeyJam? Check hun website of instagram!

INFO

Heb je vragen over Deventer Talenthouse of de verschillende Talent Routes? Neem dan contact op met Kristel Nijs.

Deventer Talenthouse is een samenwerking tussen het Burgerweeshuis en Raster Welzijn en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, het Cultuur Fonds en Fonds Cultuur Participatie.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 23 september via deze link. Meer informatie vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse