Ondernemend

Dorcas Kringloopwinkel Apeldoorn viert eerste lustrum

Dorcas Kringloopwinkel Apeldoorn bestaat op 1 oktober vijf jaar en viert dat met een feestweek vol activiteiten. Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september is er van alles te doen, voor jong en oud. Hoogtepunten zijn een taxatiedag, modeshows en een live radio-uitzending vanuit de winkel.

“De winkel heeft een mooi feestprogramma samengesteld”, vertelt Dries de Bruin, voorzitter van het kernteam in Apeldoorn. “Ook aan de kinderen is gedacht. Woensdag 25 september is er een gratis verrassing voor alle bezoekers. Donderdag 26 september zijn er twee flitsende  modeshows, om 11.30 en 14.00 uur. Vrijdag 27 september is er een taxatiedag in de winkel, een soort Tussen Kunst en Kitsch. Een ervaren taxateur van Veilinghuis Heritage beoordeelt de waarde van uw voorwerpen. De kosten bedragen €2,50 per voorwerp, maximaal vier stuks per persoon. Aanmelden kan op de dag zelf in de winkel, tot 15.00 uur. Diezelfde dag, vrijdag 27 september, verzorgt RTV Apeldoorn een live radio-uitzending vanuit de winkel. Zaterdag 28 september staat de nostalgische ijscokar Piccolo bij de winkel en schept gratis ijs voor alle bezoekers. De kleintjes mogen elke dag gratis grabbelen in de grabbelton en meedoen aan een puzzeltocht: zoek de knuffels in de winkel, altijd prijs!”

Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking. “Dorcas is actief in veertien landen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Een voorbeeld: in februari 2023 werden Syrië en Turkije zwaar getroffen door een aardbeving. Het Dorcas-team in Syrië kwam meteen in actie door voedselpakketten te verstrekken en tijdelijke huisvesting te regelen. Ook was er mentale ondersteuning bij het verwerken van de heftige gebeurtenissen”, zegt De Bruin.

Dorcas heeft in Nederland 44 kringloopwinkels, die worden gerund door ongeveer 3.000 vrijwilligers. In Apeldoorn zijn dat er honderd. De opbrengsten komen ten goede aan de Dorcas-projecten. Bovendien zet Dorcas zich in voor een duurzame wereld. In de winkels krijgen spullen een tweede kans en het afval dat overblijft, wordt zo goed mogelijk gescheiden. Daarnaast hebben heel veel vrijwilligers mooie sociale contacten met collega’s en bezoekers in de winkels. In de mooie Dorcas Kringloopwinkel Apeldoorn aan de Laan van Westenenk 108 zijn ruim tienduizend tweedehands artikelen te koop. “Elke dag weer worden nieuwe artikelen binnengebracht of opgehaald door de vrijwilligers. En elke dag zitten daar weer verrassingen tussen. De mooiste artikelen zijn vaak al heel snel weg. De nieuwe herfst- en winterkledingcollectie hangt vanaf woensdag 18 september in de winkel.”

Nieuwe vrijwilligers zijn zeer welkom. Dorcas Apeldoorn biedt een fijne en gezellige werksfeer in een team met prettige  en gemotiveerde collega’s. Interesse? Ga eens langs in de winkel of kijk op de website dorcas.nl/winkels/apeldoorn voor meer informatie.

Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september  is de winkel open van 10.00 tot 16.00 uur. De inname is deze dagen open van 10.00 tot 15.00 uur.

Dorcas Kringloopwinkel Apeldoorn

Laan van Westenenk 108

7336 AZ Apeldoorn

T 055-8200538

E dorcaswinkelapeldoorn@dorcas.nl

I dorcas.nl/winkels/apeldoorn