Entertainment

Negende seizoen Mr. Jazz van start

Op donderdag 12 september gaat het jazzseizoen van Mr. Jazz weer van start. Het is het negende jaar dat de Zutphense muzikant en organisator Frank Ong-Alok hoogstaande kwalitatieve jazz en aanverwante muziek naar het oosten des lands haalt. Vele grote namen zijn hier al komen optreden, onder wie mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, fluitist Ronald Snijders, vibrafonist Frits Landesbergen, saxofonist Ben van den Dungen en zangeres Denise Jannah.

De opening op 12 september wordt verricht door het Wolf Martini Trio. Gitarist Wolf Martini is een beroemde gitarist die zich deze keer toelegt op de muziek van gitarist Wes Montgomery. Deze iconische muzikant is een voorbeeld geweest voor vele andere grote namen als George Benson en Tuck Andress. Veel mensen zullen hem niet direct kennen, maar zijn muziek wordt vaak gebruikt als tune bij onder andere sportprogramma’s en televisieprogramma’s als Wie van de Drie. Het is een aansprekende jazzstijl die jong en oud aanspreekt.

Vanaf dit seizoen is het voor jongeren tot en met 18 jaar gratis toegang. Zodat ook zij kunnen kennismaken met muziekstijlen die ze wellicht nooit op de radio horen, maar die wel degelijk een opmaat zijn geweest voor modernere stijlen als hiphop en R&B. Mr. Jazz wil graag dat iedereen van live jazz kan genieten en heeft daarom ook het STS (Social Ticket Service) beleid ingevoerd. Dat houdt in dat mensen die het niet breed hebben maar toch graag de concerten willen bezoeken, contact kunnen opnemen met de organisatie. Dan wordt er een speciale regeling getroffen.

Het optreden begint om 20.30 uur en de toegang bedraagt €15,-. Mr. Jazz vindt plaats in de gewelvenkelder van Uffie’s aan de Houtmarkt 71 te Zutphen. Voor meer informatie kan men kijken op de website www.mrjazzzutpehn.nl of mail naar fttp@planet.nl