Stedendriehoek
APELDOORN – Begin 2012 startte John Gales zijn restaurant La Niche aan de Soerenseweg 4B, vlakbij de Grote Kerk en tegenover theater Orpheus. Nu, 12,5 jaar later, gaat hij met zijn team dat vieren met een jubileummenu in de maand september.
John zit al meer dan 43 jaar in het vak, of liever: hij staat al ruim vier decennia in de keuken. Voordat hij dit avontuur begon heeft hij bij een aantal restaurants in onder andere Gouda, Deventer en Zutphen ervaring opgedaan. Zijn carrière startte als jochie bij De Keizerskroon in Apeldoorn. Hij kent inmiddels het klappen van de zweep, waardoor hij voortdurend bezig is met creatieve smaaksensaties. Zijn motto is echter eenvoudig: ‘lekker eten voor een betaalbare prijs’.
Het restaurant serveert gerechten gebaseerd op de Frans-Italiaanse keuken met oosterse invloeden, waarbij originaliteit en smaak de boventoon voeren. In de keuken wordt alles zelf gemaakt en vanzelfsprekend vers bereid, waarbij met de ingrediënten wordt gespeeld. Op deze manier weet John, gebruikmakend van wat de seizoenen bieden, zijn gasten altijd te verrassen met bijzondere, eigen gerechten.
Lokale producten
Bij La Niche gebruiken ze het liefst lokale producten van de Veluwe en soms iets verder weg. Met name John is bijzonder kieskeurig over zijn gerechten, waardoor zijn ‘jager, slager en visboer’ precies weten welke eisen worden gesteld om zijn smaaksensaties te kunnen realiseren. Neem nu bijvoorbeeld eens het tiengangen-amuse-menu, een uitdaging voor La Niche èn u als gast: tien gerechten, allemaal uniek en vol van smaak.
Buiten de kaart om
Door de intensieve samenwerking met eerder genoemde leveranciers komen er bijzondere gerechten op tafel, zoals Japanse Wagyu, Hongaars Mangalica wolvarken, Spaanse Presa Iberico, Zeeuwse Oosterschelde-kreeft, Texels lam en de Zuid-Europese Carabinero reuzengarnalen, felrood gekleurd met voortreffelijke smaak. Deze gerechten en Veluws wild laten zich prima vergezellen met een bijpassend wijn-arrangement.
Feesten en partijen
Het restaurant bestaat uit twee delen – ‘Kapper’ en ‘Pakhuis met open haard’ – en biedt ruimte voor circa zestig gasten. Partijen voor diner kunnen worden verzorgd tot vijftig genodigden en een besloten feest in de aparte ruimte ‘Pakhuis’ kan al vanaf twintig gasten. Kom gerust eens langs om uw ‘feestje op maat’ te bespreken, van diner tot uitgebreid buffet.
Jubileummenu
Van 4 tot en met 28 september is dit het feestmenu:
* Gerookte botervis met biet
* Veluwse eendenborst ‘teriyaki’
* Kalfssukade met kalfsjus, 24 uur gegaard en krokant gebakken geserveerd
* Citrus tiramisu
Prijs € 39,50 p.p. en reserveren geadviseerd om teleurstelling te voorkomen.
U bent welkom bij ons van dinsdag tot en met zaterdag, geopend vanaf 16.30 uur.
Voor meer informatie, telefoon 055-5762934 en website www.restaurantlaniche.nl