Entertainment

De 30ste editie van de mooiste openluchtbioscoop in Europa in Apeldoorn

12 augustus 2024, Apeldoorn – In augustus vindt het Vue Openlucht Filmfestival opnieuw plaats in Apeldoorn, georganiseerd door Accres in samenwerking met Vue Cinemas. Van 16 tot en met 24 augustus 2024 kunnen filmliefhebbers op de mooiste locatie van Nederland, de Apeldoornse Veluwe in Stadspark Berg & Bos, genieten van bioscoopfilms op het grootste openluchtscherm (200 m2) van Europa. Tickets voor het Vue Openlucht Filmfestival zijn te koop via www.openluchtfilmfestival.nl.

Het prachtige natuurgebied Stadspark Berg & Bos grenst aan de Kroondomeinen van Paleis het Loo en ligt deels in natura 2000 gebied. In deze royale, groene omgeving kunnen filmliefhebbers een unieke avond beleven met een divers filmaanbod, onder het genot van een hapje, drankje en verse Vue popcorn. Het filmfestival begint op vrijdag 16 augustus met de prachtige film The Jungle Book, die op deze locatie midden in de natuur helemaal tot zijn recht komt. Dit is de start van alweer de 30ste editie van het filmfestival op deze locatie.

Het filmfestival is in al die jaren echt een begrip geworden in Apeldoorn en directe omgeving. Dit zien we niet alleen terug in de vele enthousiaste bezoekers, maar ook in het aantal sponsoren die ook nu weer hun hulp bieden. Zonder deze 40 organisaties kunnen we dit festival niet mogelijk maken. In het bijzonder onze hoofdsponsors Dijkgraaf B.V. en Vigilat. En niet te vergeten de vele vrijwilligers die meehelpen. We zijn ontzettend trots dat het festival zo breed gedragen is door Apeldoorn”, aldus Luc Timmen, manager van Stadspark Berg & Bos dat onderdeel is van Accres.

Het Vue Openlucht Filmfestival is een unieke ervaring voor jong en oud. Of je nu alleen komt, met een vriend(in) of met het hele gezin, er is voor ieder wat wils. “Dit festival biedt een ervaring die verder gaat dan enkel het kijken van films; het is een complete avond uit in een magische omgeving. Of je nu komt voor de nieuwste blockbuster of om een klassieker als Mamma Mia! te herbeleven, het Vue Openlucht Filmfestival zorgt voor onvergetelijke zomeravonden onder de sterrenhemel. We zijn er trots op om dit festival samen te organiseren, en dit jaar is extra bijzonder omdat we de 30ste editie vieren met een fantastisch programma dat voor iedereen iets te bieden heeft”, aldus Rosalie Moorman van Vue Cinemas.

Naast The Jungle Book, worden er topfilms gedraaid als Bad Boys: Ride or Die, Inside Out 2 (NL), The Fall Guy en Deadpool & Wolverine. Er is ruimte voor maximaal 2.200 bezoekers per avond, met 1.700 zitplekken in de buitenlucht en twee overdekte tribunes met totaal 500 zitplaatsen.

Meer informatie over het programma en de ticketverkoop is te vinden op: www.openluchtfilmfestival.nl.

Programma Vue Openlucht Filmfestival:

  • Vrijdag 16/08 The Jungle Book
  • Zaterdag 17/08 Bad Boys: Ride or Die
  • Zondag 18/08 Inside Out 2 (NL)
  • Maandag 19/08 Trap
  • Dinsdag 20/08 The Fall Guy
  • Woensdag 21/08 Mamma Mia!
  • Donderdag 22/08 Twisters
  • Vrijdag 23/08 Deadpool & Wolverine
  • Zaterdag 24/08 Godzilla x Kong: The New Empire