Stedendriehoek

Energieke Inca sjamaan uit Peru naar Brummen

BRUMMEN – De wereldwijde ontwikkelingen op het terrein van klimaat, biodiversiteit, migratie en oorlog stellen mensen voor grote uitdagingen. Mensen hebben vragen en zoeken houvast. Het eeuwenoude Inca Sjamanisme biedt hier een serieus en hoopvol perspectief.

Inca sjamanen zien het als een overgang naar een nieuwe tijd. Die tijd vraagt mensen om op individueel niveau een nieuwe balans te zoeken tussen de natuurlijke, de menselijke en de bovenmenselijke (energetische) wereld. Met hun doorleefde inzichten, levenslessen en vaardigheden helpen sjamanen mensen hun weg te vinden.

Inca sjamaan Sebastian Suclli Apaza (78) komt van 26 juli tot 10 september vanuit Q’ero in Peru naar Europa, te beginnen in Brummen. Hij is al meer dan zestig jaar als sjamaan actief in de hooglanden rond de Heilige Vallei van Peru. Als een van de laatste ‘Elders’ (oude wijzen) in de originele Inca-traditie wil hij zijn kennis en ervaring inzetten om zo veel mogelijk mensen in hoofd en hart te ondersteunen in hun ontwikkeling. Net als andere sjamanen verlaat Sebastian daarvoor zijn woon- en werkomgeving in de hoge Andes en trekt hij de wereld in.

Leren van de bron

Begeleid door zijn pupil en Engelssprekende kleindochter Marisol bieden Sebastian en de Nederlandse partner MooieParels in Brummen tussen 26 juli en 10 september een afwisselend zomerprogramma van ceremonies, inwijdingen, workshops, intensives, masterclasses en individuele sessies. Het programma is gericht op individuele personen, therapeuten en coaches. Op 8 september is hij te gast in Op Hodenpijl in Schipluiden (Zuid-Holland). Na Nederland vervolgt de energieke 78-jarige zijn missie in Spanje.

Veelomvattend pad

Sebastian Suclli Apaza is zoon en kleinzoon van een sjamaan. Zeventien jaar geleden was hij de eerste Q’ero-sjamaan die Nederland aandeed. Kleindochter Marisol (28) is dochter van sjamanen (moeders- en vaderskant) en heeft inmiddels ook gekozen om het zware en veelomvattende pad van de sjamaan te volgen. Meer informatie en inschrijven via Mooieparels.nl.