Ondernemend

Dit weten we al over de nieuwste iPhone 16 Pro

Nederlanders en Apple zijn een gouden combinatie. Dat blijkt uit diverse onderzoeken waarin staat dat ongeveer de helft van de mensen in Nederland gebruikmaakt van een iPhone om mee te bellen, te internetten en te appen. Naar verwachting zal de nieuwste reeks, de iPhone 16 reeks, het dan ook weer ontzettend goed gaan doen op Nederlandse bodem.

Binnen deze reeks zijn er, net als bij iedere release van Apple, verschillende toestellen beschikbaar. Naast de standaard iPhone 16 kun je bijvoorbeeld kiezen voor de iPhone 16 Pro, een meer geavanceerd model. Op het moment gaan er al enkele geruchten rond zonder dat Apple een officiële aankondiging heeft gedaan. In dit artikel vertellen we je graag meer over wat we op het moment weten over de nieuwste iPhone 16 Pro.

Releasedatum van de nieuwe iPhone 16-serie

De kans is vrij groot dat Apple ook dit jaar weer vier nieuwe iPhones uit gaat brengen in de iPhone 16-serie. Naar verwachting zullen dat de iPhone 16 met een 6,1 inch beeldscherm, de iPhone 16 Plus met een 6,7 inch beeldscherm, de iPhone 16 Pro met een 6,3 inch beeldscherm en de iPhone 16 Pro Max met een 6,9 inch beeldscherm zijn. Hoewel er nog niks bekend is over een exacte releasedatum denken experts dat dat ergens begin september gaat zijn met in het specifiek 10 september 2024. Houd die datum dus in de gaten als je nieuwsgierig bent naar de iPhone 16-serie. Over ieder toestel zijn al verschillende geruchten beschikbaar die uit betrouwbare bronnen afkomstig zijn. In dit artikel bespreken we specifiek de geruchten over de iPhone 16 Pro.

Verschillen tussen de iPhone 15 Pro en de iPhone 16 Pro

Kijken we naar de verschillen tussen de iPhone 16 Pro en zijn voorganger, de iPhone 15 Pro, dan zien we dat Apple voor het eerst sinds jaren het formaat van het scherm aanpast. De iPhone 16 Pro wordt een tikkeltje groter dan de voorgangers, want waar de iPhone 15 Pro een 6,1 inch beeldscherm heeft, beschikt de iPhone 16 Pro over een 6,3 inch display. Daarnaast is het de verwachting dat het nieuwste Pro-model ook dunnere schermranden krijgt, wat eveneens een groot verschil is met de voorganger. Experts denken zelfs dat het Dynamic Island kleiner gaat worden. Sommigen verwachten zelfs dat dit onderdeel gaat verdwijnen, maar dat is nog niet helemaal zeker. Wel is het zeker dat je bij de iPhone 16 Pro meer ruimte gaat hebben op je beeldscherm.

Betere batterij dus langere batterijduur bij iPhone 16 Pro

Naar verluidt is er ook een flinke verbetering te ontdekken in de accu. De iPhone 16 Pro zal waarschijnlijk over een grotere en zo betere batterij beschikken. Waar de iPhone 15 Pro over een batterijcapaciteit van 3274 mAh beschikt, krijgt de iPhone 16 Pro waarschijnlijk een upgrade met een capaciteit van 3355 mAh. Wat hierbij opvallend is en zeker genoemd moet worden, is het feit dat Apple de accu zelf aan kan passen om zo minder snel oververhit te raken. De iPhone 15 Pro had namelijk last van oververhitting, waardoor je het toestel tijdelijk niet zou kunnen gebruiken. Goed om te weten: de iPhone 16 Pro laadt ook nog eens sneller op dan zijn voorganger. Met kabel wordt dat 40 watt in plaats van 27 watt en draadloos wordt dat 20 watt in plaats van 15 watt.

Dit wordt de camera van de nieuwe iPhone 16 Pro

De camera van de nieuwe iPhone 16 Pro is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Een groot deel van de gebruikers kiest hun smartphone uit op basis van de kwaliteit van de camera. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple dit jaar een functie van de iPhone 15 Pro Max naar de iPhone 16 Pro brengen, namelijk de 5x zoomfunctie. Dit is mogelijk door de tetraprismalens die ook bij de 16 Pro aanwezig zal zijn. Ook zal er een zogeheten capture knop te vinden zijn op het nieuwe toestel. Wat deze knop gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk, maar de verwachting is dat je er sneller foto’s en video’s mee kunt maken. Daarbij wordt de ultragroothoeklens van de 16 Pro een stuk beter, want deze gaat een 48-megapixel camera worden.

Nieuwe A18 Pro-chip met betere processor voor iPhone 16 Pro

Tot slot is het goed om te weten wat er zoal vernieuwd wordt aan de binnenkant van de nieuwe iPhone 16 Pro. Zo krijgt het toestel een A18 Pro-chip met een nieuwe processor. Kijken we naar de iPhone 15 Pro, dan zien we dat daar een A17 Pro-chip in te vinden is. De nieuwe chip moet ervoor zorgen dat het toestel veel krachtiger is en dat er meer ruimte is voor verschillende AI-functies. Verder is de microfoon van het nieuwe toestel verbeterd, is er ondersteuning voor Wifi 7 aanwezig en komt de nieuwe iPhone 16-serie waarschijnlijk in nieuwe kleurtjes op de markt. De prijs van de iPhone 16 Pro (voor een los toestel) wordt mogelijk € 1.229. Natuurlijk kun je het toestel ook afnemen in combinatie met een abonnement.