Stedendriehoek
Susan Eekelder heeft niet-aangeboren hersenletsel door een ongeval. Haar leven stond daardoor volledig op zijn kop. Ze volgde het behandelprogramma Hersenz bij Zozijn Op Pad. “Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik kan weer verder.”
Onzichtbaar letsel
Je ziet en merkt niets aan Susan. Maar door het hersenletsel raakt Susan snel vermoeid. Concentratie en overzicht houden kan ze veel slechter dan voor het ongeval. “Ik moest stoppen met werken. En ik heb mijn leven, en dat van mijn gezin, moeten inrichten rond mijn hersenletsel.”
Handvatten om te leven met hersenletsel
Bij Zozijn Op Pad volgde zij het behandelprogramma Hersenz. “We hebben geen toverstaf, maar we bieden wel handvatten’, werd me van tevoren gezegd. Daar heb ik nu iedere dag plezier van. Ik weet nu hoe ik mijn leven zo kan organiseren dat mijn hersenletsel mij zo min mogelijk belemmert. Ik kan niet meer zo leven als voor het ongeval, maar ik heb weer grip op mijn leven. En ik kan nu beter voorkomen dat ik over mijn grenzen ga.”
Leven met ingrijpende gevolgen
Niet-aangeboren hersenletsel ontstaat door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hartstilstand. De gevolgen verschillen per persoon. Naast lichamelijke beperkingen kan het chronische vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, prikkelgevoeligheid en gedragsverandering tot gevolg hebben. Hersenletsel kan daardoor je leven en dat van je naasten ingrijpend veranderen. Het behandelprogramma Hersenz geeft mensen met hersenletsel handvatten om weer grip te krijgen op hun leven.
Herkenbaar en wil je meer weten?
Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdag 23 november van 15.15 tot 16.45 uur op het hoofdkantoor van Zozijn, Molenallee 50 in Wilp. Aanmelden kan bij Harriette Ebbink, e-mail h.ebbink@zozijn.nl of op telefoon 06-27628316.