Stedendriehoek
Van alle steden in Overijssel en Gelderland staat Deventer in de top-3 vitaalste binnensteden. In een onderzoek zijn de 100 grootste centrumgebieden van Nederland onderzocht en met elkaar vergeleken.
Thomas Walder, wethouder economie & binnenstad: “Dit onderzoek laat zien dat de Deventer binnenstad het heel goed doet. Mooi om dat ook in een objectief onderzoek te lezen. Qua bereikbaarheid en kwaliteit van de leefomgeving en samenwerking scoren we hoog. En de bruisende binnenstad met de vele zelfstandige unieke winkels en horecagelegenheden hebben we te danken aan onze fantastische ondernemers en pandeigenaren.”
Uniek aanbod
Deventer is qua voorzieningen aantrekkelijk door een goed aanbod van landelijke filiaalbedrijven en de vele zelfstandige en unieke winkels en horecagelegenheden – en uiteraard door het historische karakter. Deventer heeft aantrekkingskracht als Hanzestad door de historie, de ligging aan de IJssel en het winkel- en evenementenaanbod.
Samenwerking loont
Samenwerking met partijen in de binnenstad én samen investeren in de binnenstad loont. Walder: “Ondernemers en pandeigenaren in de binnenstad kunnen hun stem weer uitbrengen om de Bedrijven-investeringszone (BIZ) te verlengen. Het brengt onze binnenstad veel, dat blijkt ook wel uit dit onderzoek. Ik roep ondernemers en pandeigenaren op deze mooie samenwerking ook de komende 5 jaar voort te zetten.”
Gemeente Deventer wil van haar inwoners weten waar en voor wie in de toekomst gebouwd moet worden. Wat vinden inwoners belangrijk bij de bouw van nieuwe woningen? Die informatie helpt bij het zoeken naar nieuwe woningbouwlocaties. De richting die de inwoners belangrijk vinden, wordt gebruikt bij het maken van keuzes.
Deventer heeft de ambitie om zich te blijven ontwikkelen. Zij wil een aantrekkelijke stad zijn voor jongeren, de arbeidsmarkt versterken én bedrijven en ondernemers ruimte geven om zich te vestigen. Om die ambitie te halen, staat Deventer voor de opgave om veel nieuwe woningen te bouwen.
Geef richting aan jouw stad
Het bouwen aan de stad brengt dilemma’s met zich mee. Je kan de ruimte namelijk maar één keer gebruiken Als er woningen gebouwd worden, heeft dit ook invloed op de thema’s groen, werken en infrastructuur. Die afweging wil de gemeente goed maken. En daarom nodigt de gemeente inwoners uit om mee te doen aan een enquête over wonen en leven in Deventer.
De enquête staat op www.deventer.nl/deventerbouwt. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
In november gaat aannemerscombinatie Dusseldorp/Rowij slijtlagen op een aantal bruggen herstellen of vervangen. De werkzaamheden zijn nodig om ervoor te zorgen dat fietsers tijdens de winter veilig over de bruggen kunnen fietsen. De werkzaamheden worden alleen uitgevoerd als het weer het toelaat. Het mag bijvoorbeeld niet te nat of te koud zijn.
Het gaat om de volgende bruggen:
Wilhelminabrug
Vanaf 8 november werkt de aannemer aan het plaatselijk herstellen van de slijtlagen op de fietspaden van de Wilhelminabrug. De werkzaamheden worden uitgevoerd aan de fietspaden aan beide zijden van de brug. De duur van de werkzaamheden is ongeveer 3 dagen. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van het fietspad. Er worden verkeersregelaars ingezet.
Brug Simon Meeuwispad
Vanaf 10 november start de aannemer met het aanbrengen van een compleet nieuwe slijtlaag op de brug. De bestaande platen zijn slecht en worden vervangen door nieuwe. Om de werkzaamheden goed uit te voeren, wordt de brug voor 2 dagen afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.
Brug nabij Veerispad
Vanaf 14 november vervangt de aannemer de slijtlagen op de brug nabij het Veerispad. Ook op deze brug zijn de slijtlaag slecht en worden deze vervangen door nieuwe slijtlagen. Om de werkzaamheden goed uit te voeren, wordt de brug voor ongeveer 3 dagen afgesloten. Wandelaars en fietsers worden omgeleid. De omleiding staat op borden aangegeven.
Kan ik mijn huur en energierekening nog wel betalen? Komen mijn kinderen, ouders of andere familieleden nog wel rond?
Herkenbaar?
Vragen en zorgen over geld komen veel voor. Misschien maakt u zich ook zorgen over uw eigen situatie of die van uw naasten. Blijf er niet alleen mee rondlopen.
Hier kunt u terecht
Gemeente Deventer
De gemeente heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Neem contact op om te kijken waar u recht op heeft. Ga naar www.deventer.nl/laaginkomen of bel 140570. Heeft u betalingsachterstanden die u zelf niet kunt oplossen? Neem dan zo snel mogelijk contact op voor een afspraak. Wij helpen u graag.
Geldfit Deventer
Bij Geldfit kunt u terecht voor gratis advies over geldzaken. Kijk op www.geldfitdeventer.nl. Of maak telefonisch een afspraak voor het spreekuur in Bibliotheek Keizerslanden (0570-675700) of Verbindingscentrum de Fontein (0570-547300).
Online rekenhulp en tips
Er zijn allerlei landelijke en lokale tegemoetkomingen. Laat geen geld liggen. Kijk op www.nibud.nl/tools/berekenuwrecht-nl waarvoor u in aanmerking komt. Op www.wijzeringeldzaken.nl leest u tips om geldzorgen te voorkomen. Bijvoorbeeld als er iets verandert in uw persoonlijke situatie.
Deventer timmert hard aan de weg. We zijn ambitieus en groeien gestaag. Ontwikkeling van medewerkers vinden we belangrijk en stimuleren we. Hierdoor hebben meerdere collega’s stappen gemaakt. Dat, plus de veranderende dynamiek van communicatie voor en met onze inwoners, maakt dat we meerdere collega’s zoeken voor ons team.
Wij zoeken:
Ontmoet ons op 11 november
Leer alvast je toekomstige collega’s kennen! Drink vrijdag 11 november 2022 om 11.00 uur een digitale bak koffie (of thee) met ons. We beantwoorden dan graag jouw eerste vragen.
Kijk op de website werkenvoor.deventer.nl/communicatie voor alle vacatures. Hier lees je ook hoe je je aanmeldt voor de digitale bak koffie.