Stedendriehoek
Al bijna 2 jaar worden wij in de greep gehouden. In de greep gehouden door het coronavirus. Dit virus is niet alleen op onze gezondheid van grote invloed, maar op onze gehele leefstijl. Plots hebben wij met een avondklok te maken gehad, met vele ondernemers die hun deuren moesten sluiten en met reizen die geannuleerd moesten worden. Een surrealistische ervaring en situatie. Ondertussen is de overheid druk bezig met het uitvoeren van een degelijk coronabeleid.
Testen
Binnen het huidige coronabeleid speelt testen een cruciale rol. Alleen als iemand zich laat testen, weet hij/zij immers of hij/zij corona heeft. Hiervoor kan een zelftest corona gebruikt worden, maar men kan ook voor een test bij de GGD kiezen. Veel mensen kiezen ervoor om éérst een zelftest te doen. Is deze positief? Dan is het verstandig om een echte testafspraak te maken.
Ga je naar bijvoorbeeld een bijeenkomst of feestje? Dan doe je er ook verstandig aan om een zelftest te doen. Op die manier weet je voor nagenoeg zeker dat je geen corona hebt.
2G beleid
Sinds enige tijd komt ook het 2G beleid om de hoek kijken. Dit beleid draait om twee woorden die met de G beginnen: genezen en gevaccineerd. Op dit moment is in Nederland nog sprake van een 3G beleid; de derde G staat hierbij voor getest.
De kans is groot dat we spoedig van het 3G naar het 2G beleid overstappen. Dit betekent dat een negatieve testafspraak eigenlijk géén waarde meer heeft. Als je negatief getest bent, kom je bijvoorbeeld niet meer in een kroeg. Wat het doel van dit 2G beleid is? Uiteraard dat zoveel mogelijk mensen zich alsnog laten vaccineren.
Ziekenhuisopnames
Voor eenieder zijn de hoeveelheid ziekenhuisopnames een doorn in het oog. Juist doordat de ziekenhuizen overspoeld met mensen raken, moeten we keer op keer terug naar maatregelen. Binnen het huidige coronabeleid ligt de focus daarom extreem op ziekenhuisopnames. Op zich logisch, aangezien men in de zorg niet meer in staat is om de gewenste zorg te leveren. Ook dit is weer een surrealistische situatie.