Stedendriehoek
Tegenwoordig kun je steeds meer zaken leasen. Dit is, zeker in het geval van kleine ondernemers, heel interessant om te doen. Het is natuurlijk volkomen logisch dat je als ondernemer of particulier niet een oneindig grootte spaarrekening hebt, maar wel de nodige zaken moet aanschaffen. Bijvoorbeeld een auto, die je van A naar B brengt. Om toch over een goede, representatieve auto te kunnen beschikken is het zakelijk leasen van een auto in leven geroepen. Voor velen is dit wellicht een bekende term, maar om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt en om zeker te weten dat het zakelijk leasen van een auto bij je past, staan in dit artikel de belangrijkste tips weergegeven.
Het klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar het kiezen van de juiste leasevorm die past bij jouw wensen is écht ontzettend belangrijk. Elke zakelijke leasevorm heeft namelijk zijn eigen kenmerken, en daarom is het dus goed om je hierin te verdiepen alvorens je kiest voor een zakelijke lease auto. Hieronder in het kort even de verschillende leasevormen:
Bij deze vorm van leasen is de auto daadwerkelijk jouw eigendom. Vergelijk het met het afsluiten van een hypotheek, waarbij je ook in termijnen het geleende bedrag terug betaald aan de leasemaatschappij.
Liever een lease auto voor een vast bedrag per maand? Dan is deze vorm meer geschikt. Hierbij zijn alle kosten inbegrepen, met uitzondering van de benziche kosten. De auto blijft in dit geval eigendom van de leasemaatschappij.
Heb je tijdelijk of snel een auto nodig? Dan is dit een ideale vorm van zakelijk leasen. Door de flexibiliteit, weinig aantal risico’s evenals de mindere verplichtingen, is dit ontzettend interessant voor ondernemers.
Meer geïnteresseerd in een lage aanschafprijs? Dan is occasion lease wellicht beter geschikt. Via deze vorm van leasen krijg je een jong gebruikt, maar goed onderhouden auto. Je kunt zelf bepalen of je dan voor financial lease of operational lease kiest.
Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat je, als je een zakelijke auto gaat leasen, boven de 500 privékilometers bijtelling moet betalen. Je kunt bijtelling zien als een een percentage dat over de cataloguswaarde van de auto wordt berekend, op basis van de leeftijd en de mate van CO2 uitstoot.
Er komt dus veel kijken bij zakelijk leasen! Laat je daarom altijd goed informeren door een expert voordat je een contract afsluit.