Stedendriehoek
Aan de rand van het meer van Bussloo, te midden van bos en weilanden en gevestigd in het luxe Hotel Thermen Bussloo, bevindt zit Restaurant Intens. Een avond culinair genieten in een rustige omgeving staat hier centraal. Sinds kort is Heine Ruitenbeek de nieuwe chef-kok. Met een duidelijke visie op zak trok hij de stoute schoenen aan en ging in coronatijd bij Restaurant Intens aan de slag. Volgens collega’s is hij hard, maar eerlijk en super gepassioneerd. Zijn doel? “Altijd een beleving toevoegen aan een gerecht én een intieme sfeer creëren. Elke gang moet verrassen.”
Al vroeg in zijn jeugd wist Heine dat horeca zijn grote passie was. Hij leerde de fijne kneepjes van het vak in Michelin-waardige restaurants als Huisje James in Ugchelen, Restaurant Dorset in Borne én door zijn eigen nieuwsgierigheid en passie voor lekker eten. Heine gaat voor verse, lokale en duurzame producten uit de regio.
Inspiratie haalt Heine uit de natuur, het liefst dat wat groeit en bloeit binnen een straal van 10km vanaf Voorst. Want hoe dichter bij huis, hoe lekkerder. Om zeker te weten dat wat er op het bord ligt puur, goed en lekker is zoeken ze de oorsprong zelf op. Ze gaan letterlijk op pad. Uit nieuwsgierigheid en liefde voor het vak. Heine: “Alle ingrediënten willen we zien, voelen, ruiken en proeven. We raken geïnspireerd door nieuwe, eerlijke en soms vergeten producten. Zo werken we momenteel met een forel uit Emst. Deze vis komt uit het bos, waar een waterbron is gevonden en waar de vis puur in de natuur zwemt.” Dat geldt volgens Heine ook voor wild. “Het is het meest eerlijke stukje vlees, de dieren hebben hun leven lang scharrelend doorgebracht op de Veluwe en zijn geen product van de gigantische bio-industrie. Eerlijk is heerlijk. Daarvan zijn wij overtuigd in onze keuken.” Dit zijn de verhalen waar Heine warm voor loopt en die naadloos aansluiten bij de ideologie van Restaurant Intens.
Eten wat voor jou goed voelt en wat goed voor je is. Ervoor zorgen dat onze buiten- en binnenkant met elkaar in balans zijn. Dat is wellnessfood in een notendop. “En dat is precies onze filosofie. Kiezen wat bij je past, wat goed voelt op ’t moment en natuurlijk: waar je zin in hebt. Daarom is ons wellnessfood ook zoveel mogelijk vrij van kleur- , geur- en smaakstoffen. Zijn ze niet nodig, dan gebruiken we ze ook echt niet. Genieten en gezond eten gaan uitstekend samen. Dat is voor ons Wellnessfood”, aldus de chef-kok.
Heine: “Koken is geen talent. Koken bestaat uit ontdekken en proberen en hier passie en nieuwsgierigheid voor hebben. Continu op zoek gaan. Je leert het niet uit een boekje.” En met alleen mooie gerechten ben je er nog niet, een sterk team kun je niet missen. Bij Restaurant Intens is de menukaart een creatie van het hele keukenteam. “Iedereen heeft het ontwikkeld en geproefd. En dat merk je wanneer je bij ons geniet van een culinair en ontspannen avondje uit.”
Wanneer het een succes is? “Uiteraard willen we weer graag die prestigieuze Michelin BIB Gourmand binnen slepen. Maar we willen vooral iedere dag een beetje beter worden en de gasten blij en tevreden naar huis te laten gaan met herinneringen aan een fijne avond vol beleving. Dat is het doel en dan komt die beloning, in welke vorm dan ook, vanzelf.”
Let op: restaurant tijdelijk gesloten in verband met coronamaatregelen!