Stedendriehoek
Niet alleen mensen moeten zich aanpassen met de maatregelen tegen het coronavirus, ook dieren hebben er mee te maken. Zo ook dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek. De Dierenbescherming heeft extra maatregelen genomen, die tot 1 september gelden, geeft het asiel aan.
De dierenopvangcentra zijn gesloten voor publiek. Bezoek is alleen mogelijk op afspraak. Een spontaan bezoek is dus helaas niet mogelijk. Maar wil je een dier adopteren, dan kan dat nog steeds. Kijk dan op de asieldierenwebsite ikzoekbaas.nl en bel of mail bij belangstelling met het dierenasiel om de mogelijkheden te bespreken. Voor opvangcentra waar ook pension wordt aangeboden, geldt dat bestaande afspraken doorgaan.
“Onze dierenambulances blijven rijden. Wel rijden onze dierenambulancemedewerkers solo in plaats van met z’n tweeën. Als er echt een tweede medewerker nodig is, rijdt hij of zij mee op de derde stoel in de laadruimte van de dierenambulance. Daarmee volgen we de adviezen van het RIVM. Ook wordt er daarom geen hand gegeven en blijven we op gepaste afstand, ook bij het overdragen van een dier. Heb je zelf verschijnselen (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts) of ben je ziek, geef dit dan alsjeblieft al aan bij het doen van de melding. Onze medewerkers komen dan bijvoorbeeld niet in huis.”
“De dierenhulp via Dierenbuddy loopt vooralsnog in alle gemeenten, waar we met Dierenbuddy actief zijn, door. Aanvragen voor nieuwe Dierenbuddyhulp worden ook in deze coronatijd in behandeling genomen. Dit uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften zodat het welzijn voor zowel dier als mens gewaarborgd blijft. Onze vrijwilligers houden zich daarbij aan de adviezen van het RIVM en de aanvullende coronamaatregelen van de Dierenbescherming. Bijvoorbeeld daar waar honden uitgelaten worden, worden de honden bij de voordeur overhandigd. De vrijwilligers komen uit voorzorg niet meer binnen.”
De LID gaat door met haar werk, waarbij vooral de ernstige gevallen in behandeling worden genomen. “Dit kan betekenen dat we ons werk, waar mogelijk, op een andere manier doen dan gebruikelijk. Verder geldt ook hier dat wij de omgangsadviezen van het RIVM volgen. We vragen je begrip voor het feit dat we geen hand geven en op 1,5 meter afstand blijven. De vrijwilligers van de LID (‘MDB’ers’) voeren voorlopig geen huisbezoeken uit, ze doen nog wel inspecties in de buitenlucht (bijvoorbeeld weidedieren). Meldingen van dieren in nood kun je blijven doorgeven bij meldpunt 144.”