Stedendriehoek
DEVENTER – Ook dit jaar, voor de vierde keer alweer, gaat Deventer genieten van Eten op Rolletjes. Wederom vindt het smakelijke evenement plaats in het sfeervolle en goed bereikbare Worpplantsoen, van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli. De toegang is vrij.
Dit jaar zijn er weer bekende wagens, zoals Meat Up, Talamini, Jojo Poffertjes en de Broertjes Saté, maar ook nieuwe wagens zoals Smooth, Las Fritas en Chickies. De keukens zijn op vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur geopend, op zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 22.00 uur.
Of een foodtruckfestival echt slaagt, hangt vaak af van het weer en de beleving voor de hele familie, meent organisator Frans Nagel. “Als de kinderen het fijn hebben, kunnen de ouders ook genieten. En dat betekent ook rekening houden met kindersmaak. Dus hebben we ook foodtrucks waar de kids heerlijk kunnen smullen.”
Gezellig en huiselijk is credo festival
Voor de kinderen is er sowieso weer veel vermaak; de bekende poppenkast Aap van Poot is er natuurlijk weer bij, het schminken wordt verzorgd door Martistic. Voor de oudere generatie is er een Silent Disco. Het Circus Snor is er dit jaar voor het eerst bij. Nieuw zijn ook de Winkels op Rolletjes, kunstige kraampjes en wagens met mooie en leuke dingetjes ‘voor de heb’.
Gezellig en huiselijk is het credo van het festival. Frans: “En dus is er voor ieder wat wils. Je koopt munten aan de kassa en je kunt lekker je gang gaan. Alle trucks serveren heerlijke, ambachtelijke hapjes en maaltijden. Dus kun je met hapjes en drankjes heerlijk genieten van de sfeer, de muziek en de andere activiteiten. En aan het eind van de dag sluiten we dansend af. Alle calorieën zijn meteen weer opgebrand!”
Echt glas komt er op het evenemententerrein overigens niet in. Frans: “Je wilt geen glasscherven in handen of voeten. Van begin af aan gebruik je een milieuvriendelijk, hardplastic glas dat meerdere malen gebruikt kan worden. Dat betaal je bij binnenkomst met een half muntje. Bij je volgende drankje krijg je een schoon glas gratis bij de bar. Aan het eind van de dag neem je je glas mee naar huis als souvenir of voor volgend jaar. Zie het een beetje als je entreebewijs. Zo houd je het veilig, maar beperk je ook het afval.”